Laat geen geld liggen! (31-07-2019)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Laat geen geld liggen!

Laat geen geld liggen! (31-07-2019)

Het zou kunnen dat u zomaar geld laat liggen waar u recht op heeft. Tegemoetkomingen zijn er namelijk niet alleen voor mensen die een bijstandsuitkering ontvangen. Op www.berekenuwrechtplus.nl kunt u gemakkelijk nagaan of u recht heeft op landelijke tegemoetkomingen of regelingen van onze gemeente. Als u recht heeft op tegemoetkomingen dan kunt u ook meteen uw aanvragen indienen.

Hoe werkt het?

Op de site leest u welke gegevens u bij de hand moet hebben om de berekening te laten maken. Binnen 10 minuten weet u op welke toeslagen en subsidies u recht heeft. √Čn wat deze u opleveren aan inkomsten. Hierbij kunt u denken aan huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag en heffingskortingen. Blijkt het dat u recht heeft op bepaalde regelingen? U kunt ze gelijk aanvragen, waarna uw aanvraag binnenkomt bij de organisatie die daar over gaat. Wij ontvangen uw aanvraag over gemeentelijke regelingen, beoordelen deze en nemen daarna contact met u op.

Gemeentelijke regelingen: financieel steuntje in de rug

De gemeente heeft geld beschikbaar voor inwoners met een laag inkomen. Er zijn vijf regelingen die mensen financieel een steuntje in de rug geven: bijzondere bijstand, bijdrageregeling sociale activiteiten, collectieve ziektekosten verzekering, individuele inkomenstoeslag en kwijtschelding gemeentelijke belastingen. Daarnaast is er ook hulp bij schulden mogelijk. Door financieel te helpen, willen we onze inwoners de gelegenheid geven om meer mee te doen aan de samenleving.

Twijfel? Neem contact met ons op

Kent u iemand die wellicht in aanmerking komt voor tegemoetkomingen? Wijs hem of haar dan op de website www.berekenuwrechtplus.nl of laat diegene contact opnemen met de gemeente. Er is meer mogelijk dan u denkt! Onze medewerkers van werk en inkomen staan u graag te woord. Zij zijn te bereiken via (013) 505 83 00. Alle informatie over de gemeentelijke regelingen kunt u op uw gemak nalezen op www.hilvarenbeek.nl/werkeninkomen.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Volg ons op social media