Koorzangers, doe mee aan spektakel Eldorado (20-11-2019)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Koorzangers, doe mee aan spektakel Eldorado

Koorzangers, doe mee aan spektakel Eldorado (20-11-2019)

Op 22, 23 en 24 mei 2020 wordt de muziektheatervoorstelling Eldorado gespeeld op een boerenlocatie in de omgeving van Hilvarenbeek. In Hilvarenbeek doen de Koninklijke Harmonie Concordia, Harmonie St. Willibrordus en het koor De Beekse Cantorij al mee. Maar dat is niet genoeg! Er zijn nog veel meer zangers en zangeressen welkom in het speciaal op te richten projectkoor voor Eldorado.

Crimineel, de boer, zijn familie en de overheid

Eldorado is een opgewekt stuk over een boerenfamilie die de uitdagingen van het leven op het platteland in 2020 ervaart. Over de problemen van de boeren, over de leegstand die oprukt en de gevaren die daardoor ontstaan. In het stuk zien we de crimineel, de boer, zijn familie en de overheid, met als speciale gast de burgemeester. De voorstelling laat - op soms hilarische wijze - zien hoe verwevenheid tussen onder- en bovenwereld ontstaat en hoe dicht ondermijning ons allen op de huid zit. De grote vraag is: in wat voor Brabant willen wij leven?

Uw vereniging het podium op?

Eldorado wordt een grootse muziektheatervoorstelling waarin harmonieën en koren een heel belangrijke rol spelen. Het stuk wordt drie keer gespeeld in Hilvarenbeek op een boeren-buitenlocatie met een tribune voor ongeveer 350 mensen per avond. Voor het projectkoor zoekt de organisatie nog leden. Wilt u weten wat het precies inhoudt en wat er van u wordt verwacht? Mail dan naar producent Roel Rutten, info@eldorado2020.nl of kijk op www.eldorado2020.nl.

Wie doen er mee?

Het hele spektakel staat of valt bij de medewerking van lokale orkesten en koren. Alle soorten muziekverenigingen kunnen meedoen, van elk niveau: fanfares, harmonieën, brassbands, kerkkoren, feestbands, accordeon-orkesten, noem maar op. Onder leiding van regisseur Roel Swanenberg gaat een professioneel team, bestaande uit Björn van der Doelen (zanger/gitarist en ex PSV-er), trombonist/accordeonist Hans Sparla en 4 professionele acteurs aan het werk met deze lokale verenigingen om een fantastische voorstelling te maken. Het stuk wordt geschreven door Wiske Sterringa en de muziek is van componist Bart van Dongen. Zij zijn professionele theatermakers en werken in deze voorstelling samen met Het Zuidelijk Toneel.

Organisatie

Eldorado is een productie van Stichting Poon en wordt georganiseerd samen met de Taskforce Brabant Zeeland en vijf Brabantse gemeenten, waaronder Hilvarenbeek. Ook de ZLTO is een belangrijke samenwerkingspartner van het team van Eldorado. Meer informatie vindt u op www.eldorado2020.nl.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Volg ons op social media