Koninklijke Onderscheiding voor Lucien Raaijmakers (21-10-2019)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Koninklijke Onderscheiding voor Lucien Raaijmakers

Koninklijke Onderscheiding voor Lucien Raaijmakers (21-10-2019)

Burgemeester overhandigt de onderscheiding aan Lucien Raaijmakers

Zondag 20 oktober reikte de burgemeester Harrie Nuijten een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Raaijmakers. De uitreiking vond plaats tijdens een manifestatie 75 jaar vrijheid Hilvarenbeek, in Cultureel Centrum Elckerlyc.

Militair erfgoed

De heer Lucien (Moos) Raaijmakers (58) uit Hilvarenbeek heeft zich sinds 1977 bijzonder verdienstelijk gemaakt voor diverse verenigingen, musea en organisaties, zowel lokaal, regionaal en internationaal, op het gebied van militair erfgoed. Hij is meer dan 40 jaar lid van Keep them Rolling, een vereniging die zich inzet voor de instandhouding van historische militaire voertuigen. Vanaf 1990 is dhr. Raaijmakers op vrijwillige basis als conservator en assistent-museummanager bij het Geniemuseum te Vught actief, verantwoordelijk voor de collectie groot historisch geniematerieel. Sinds 2002 is hij ook als zeer actief lid betrokken bij de Nederlandse Vereniging voor Militair Levende Geschiedenis (MARS), deelgroep 77e Armored Engineer Battalion, op (inter)nationaal niveau opererend, met als doel het doorgeven van kennis aan de jongere generaties. Ook is hij vrijwillig coördinator bij het Historisch Cluster Landmacht dagen en vrijwilliger bij het Bevrijdingsdefilé Wageningen 45.

Bijdrage voor jonge generatie

Dhr. Raaijmakers heeft zijn kennis opgedaan tijdens diverse uitzendingen naar o.a. Irak, Cambodja, Bosnië, Eritrea en Afghanistan, en tijdens zijn functie gerelateerde werkzaamheden als onder meer Adjudant-onderofficier van het wapen der Genie. De grote inzet van dhr. Raaijmakers draagt onder meer bij aan het onderwijs voor de jonge generatie op het gebied van historie en de maatschappelijke problematiek rond de altijd actueel zijnde thema's over strijd, oorlog, godsdienst en meer.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met Zwaarden

Vanwege zijn grote verdiensten en inzet voor de samenleving en zijn meer dan karaktervolle voorbeeldfunctie zal dhr. Raaijmakers benoemd worden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met Zwaarden. Bijzonder hierbij is dat de uitreiking gepaard gaat met ceremoniële tradities van het Regiment Genietroepen.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Volg ons op social media