Koninklijke onderscheiding voor Emmanuel Naaijkens (22-06-2019)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Koninklijke onderscheiding voor Emmanuel Naaijkens

Koninklijke onderscheiding voor Emmanuel Naaijkens (22-06-2019)

Op zaterdag 22 juni 2019 heeft loco-burgemeester Ted van de Loo een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Emmanuel Naaijkens. Dit gebeurde tijdens een symposium, ter ere van de 500e geboortedag van Ioannes Goropius Becanus, in Cultureel Centrum Elckerlyc te Hilvarenbeek.

Heemkundige Kring Hilvarenbeek-Diessen

De heer Emmanuel Naaijkens (65) uit Hilvarenbeek is sinds 1985 actief in de Hilvarenbeekse samenleving. Heemkundige Kring Hilvarenbeek-Diessen Ioannes Goropius Becanus speelt hierin de grootste rol. Decorandus is hier bijna 35 jaar aaneengesloten actief geweest in diverse functies. Eerst als secretaris en penningmeester, later als voorzitter en vice-voorzitter, gedelegeerd bestuurslid bij Stichting Vrienden van het Museum ‘De Dorpsdokter’, redacteur en auteur.

Kennis en kunde van grote toegevoegde waarde

Emmanuel Naaijkens is verder actief als redacteur bij Internetplatform Brabant Cultureel (sinds 2005), als voorzitter en secretaris verbonden aan Stichting Museum de Dorpsdokter (sinds 2012) en op het gebied van communicatie betrokken bij Cultureel Centrum Elckerlyc en de Bikse Talkshow (sinds 2013). Bij de Stichting Openbare Bibliotheek Hilvarenbeek is de heer Naaijkens sinds 2015 vrijwilliger. Voor de Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek zet hij zich sinds 2016 in als vrijwilliger en redacteur. Naast al deze werkzaamheden verleent de heer Naaijkens zijn medewerking aan tal van werkgroepen op projectbasis, waarbij zijn kennis en kunde van grote toegevoegde waarde zijn.


Vanwege zijn grote verdiensten en inspanning voor de Hilvarenbeekse samenleving werd de heer Naaijkens benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Volg ons op social media

Word lid van het inwonerspanel

Aanmelden kan via hilvarenbeek.nl/inwonerspanel