Kom in actie met een regenton (27-09-2018)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Kom in actie met een regenton

Kom in actie met een regenton (27-09-2018)

Inwoners van de gemeente Hilvarenbeek kunnen in de maand oktober een regenton kopen en de gemeente Hilvarenbeek betaalt een deel van de aanschafkosten. Met deze regentonnenactie willen we samen met u een stapje zetten naar een klimaatbestendiger Hilvarenbeek. Met een regenton voorkomen we dat regenwater via de regenpijp in het riool. Dat is mooi want regenwater kan nuttig ingezet worden.

Overlast beperken met regenton

De riolen worden steeds meer belast door hevige buien door klimaatverandering. Als gemeente nemen we maatregelen om de overlast hiervan te beperken door infiltratievoorzieningen en aanleg hemelwater(infiltratie)riolen. Ook u kunt bijdragen door het regenwater niet meer af te voeren via de riolering maar bijvoorbeeld op te vangen in een regenton.

Goede voorbeeld

Wethouder Van de Loo geeft het goede voorbeeld en plaatste de eerste regenton bij museum de Dorpsdokter in Hilvarenbeek. Vanaf nu krijgen de planten in de omgeving van de heemkundige tuin schoon regenwater uit de ton. Bekijk het filmpje van de wethouder die de regenton aansluit op hilvarenbeek.nl/klimaatmakers.

Gemeente betaalt mee

De regentonnenactie loopt van 1 tot en met 31 oktober. Bij Multimate Hilvarenbeek (Bukkumweg 1) kunnen inwoners van onze gemeente op vertoon van de ingevulde bon een regenton met korting aanschaffen. Zij krijgen korting op de regenton en op het aansluitmateriaal waarmee de regenpijp aan de ton wordt bevestigd. De korting is afhankelijk van het gekozen model en kan oplopen tot wel 60 euro. Er zijn diverse tonnen beschikbaar: een traditionele kunststof regenton, een houten regenton of een design regenton met bloembak. Er zijn 300 tonnen voor deze actie beschikbaar en op=op. Per huishouden mag u één ton aanschaffen met korting. Download de kortingsbon of haal deze op bij het gemeentehuis. De openingstijden van Multimate vindt u op www.multimate.nl/hilvarenbeek .

Meer weten?

Regentonnen kennen vele voordelen. Niet alleen voor het klimaat, maar ook voor u. Bij Multimate is een stand ingericht met informatie over het klimaatbestendig inrichten van uw tuin. Meer informatie en andere nuttige tips over een klimaatbestendig Hilvarenbeek leest u op hilvarenbeek.nl/klimaatmakers.

Download de kortingsbon

Ga naar pagina klimaatmakers

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden

Maak een afspraak

Word lid van het inwonerspanel

Aanmelden kan via hilvarenbeek.nl/inwonerspanel