Klimaatmakers: op pad met Pietje Pier (08-01-2020)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Klimaatmakers: op pad met Pietje Pier

Klimaatmakers: op pad met Pietje Pier (08-01-2020)

Illustratie huis met schuurtje, groentetuin en vijver

De gemeente werkt samen met haar inwoners aan een klimaatbestendiger en duurzamer Hilvarenbeek. Met de actie ‘Klimaatmakers gezocht’ gingen we op zoek naar inwoners, ondernemers, verenigingen of organisaties met concrete ideeën die het leefklimaat in hun directe omgeving verbeteren. De komende periode maakt u kennis met de tien Klimaatmakers. Met de vierde Klimaatmaker in deze reeks gaan we op pad met Pietje Pier

Blotevoetenpad Pietje Pier

Als je op pad gaat met Pietje Pier, dan mag je de wandelschoenen thuis laten. De biologische boerderij ’t Schop in Hilvarenbeek realiseert in 2020 een blotevoetenpad. “Op onze biologische boerderij kunnen bezoekers op een laagdrempelige en speelse manier kennismaken met de effecten van de klimaatverandering op natuur, milieu en bodem”, vertelt initiatiefnemer Bart van den Broek.

Vieze handen en voeten mogen

Pietje Pier neemt jong en oud op een speelse manier mee over het blotevoetenpad. Ze gaan daarbij langs thema’s als gevoel, water, opwarming, bodem en biodiversiteit. Bart van den Broek: “Doordat we samen met kindcentrum De Driehoek een schooltuin onderhouden, zagen we hoe belangrijk het is om ook kinderen op de juiste manier mee te nemen met een thema als duurzaamheid. En dat is niet via boeken, maar door hen zelf te laten ervaren; met de handen en voeten in de bodem!”

Een blotevoetenpad met een app

“We moeten veel aanleggen en beplanten waarna het pad zich in de komende jaren gaat vormen” legt Bart van den Broek van Boerderij ’t Schop uit. “Naast het pad zelf, zijn we ook druk bezig met een app. We werken hierbij samen met het Brabants Natuurmuseum en hun app ‘Vossenstreken’. Dit is een informatieve app, speciaal ontwikkeld voor wandelaars van natuurwandelroutes. Wanneer deze gemaakt is, zijn wij het eerste blotevoeten pad met een eigen app.”

Meer weten?

Meer informatie vindt u op www.hilvarenbeek.nl/klimaatmakers

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Volg ons op social media