Inzameling taxussnoeisel start op 1 juni (20-05-2020)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Inzameling taxussnoeisel start op 1 juni

Inzameling taxussnoeisel start op 1 juni (20-05-2020)

Vanaf 1 juni kunt u het snoeisel van uw taxushaag gratis laten ophalen door Stichting Taxus Taxi. Hiermee draagt u bij aan de strijd tegen kanker: de taxusnaalden bevatten taxol, dé basisgrondstof voor chemotherapieën. In dit bericht leest u meer over de inzameling, de knipvoorwaarden en het maken van een afspraak.

Knipvoorwaarden

Taxus Taxi haalt uw snoeisel op afspraak kosteloos voor de deur op bij een minimale hoeveelheid van 15 kilo. Kleinere hoeveelheden kunt u inleveren bij diverse inzamelpunten. Voor de inzameling zijn gratis tassen en zeilen beschikbaar. Bekijk een overzicht van locaties..

De bruikbare stof taxol is vooral aanwezig in de jonge scheuten (eenjarig snoeisel) van de taxushaag. Hele struiken of oude takken zijn daarom niet bruikbaar. Broei in de tas verslechtert de kwaliteit van het snoeisel. Maak een kuil ter grootte van een voetbal in een gevulde tas en houd het snoeisel zoveel mogelijk uit de zon om broei te voorkomen. Bekijk de knipvoorwaarden en instructievideo’s.

Maak een afspraak

Vanaf 1 juni kunt u via taxustaxi.nl/afspraak een afspraak maken om uw snoeisel te laten ophalen. Vanaf 2 juni kan dit ook telefonisch binnen de gestelde openingstijden. Bekijk meer informatie en contactgegevens.

Chauffeurs gezocht

Taxus Taxi zoekt chauffeurs met rijbewijs B of BE die beschikbaar zijn in juni, juli en augustus. Mail voor meer informatie naar communicatie@taxustaxi.nl.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Volg ons op social media