Inzameling Taxus Taxi start 10 juni (28-05-2019)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Inzameling Taxus Taxi start 10 juni

Inzameling Taxus Taxi start 10 juni (28-05-2019)

De jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel door stichting Taxus Taxi gaat op maandag 10 juni van start. U kunt een afspraak maken voor het ophalen van uw snoeisel via www.taxustaxi.nl/afspraak.

Basis voor chemo

Sinds 2009 zamelt de stichting Taxus Taxi jaarlijks taxussnoeisel in. De taxusnaalden bevatten namelijk Taxol, dé basisgrondstof voor chemotherapieën. In de zomermaanden kunt u uw snoeisel op afspraak door stichting Taxus Taxi laten ophalen. Zo draagt u op een eenvoudige manier bij aan dit goede doel.

Tips voor goede kwaliteit

Broei is de grootste boosdoener als het gaat om de bruikbaarheid van het snoeisel. Om dit te voorkomen, kunt u in het midden van het snoeisel een kuil maken ter grootte van een voetbal. Wat ook van belang is, is de hoeveelheid snoeisel. De minimale hoeveelheid die u gratis kunt laten ophalen is een volle kruiwagen of een halfgevulde Taxus Taxi Tas. Kijk voor uitgiftepunten op www.taxustaxi.nl.

Afspraak inplannen

De inzameling gaat vanaf maandag 10 juni van start. Wie wil deelnemen aan deze actie, kan 24 uur per dag een afspraak voor het ophalen inplannen via www.taxustaxi.nl/afspraak. Doe dit zo kort mogelijk nadat u uw taxushaag heeft gesnoeid. De taxustwijgjes bevatten dan nog de meeste werkzame stof.

Meer informatie

Meer weten over stichting Taxus Taxi of als vrijwilliger voor deze stichting aan de slag? Kijk op www.taxustaxi.nl of Facebook.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Volg ons op social media

Word lid van het inwonerspanel

Aanmelden kan via hilvarenbeek.nl/inwonerspanel