Inzameling Taxus Taxi goed van start (31-07-2019)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Inzameling Taxus Taxi goed van start

Inzameling Taxus Taxi goed van start (31-07-2019)

De jaarlijkse inzamelactie van taxussnoeisel door de stichting Taxus Taxi beleeft een voorspoedig start. Sinds de start van de actie op 10 juni is er snoeisel ingezameld voor ruim 1.000 chemotherapieën. "Dit is een mooie start van het seizoen", laat coördinator Werner Toonen van de Taxus Taxi weten. 

Het aanbieden van snoeisel

De éénjarige twijgjes van de groene heester worden gebruikt voor de kankerremmende medicijnen Paclitaxel en Docetaxel. Werner: “De inzameling gaat goed. Veel mensen hebben een kuil gemaakt tussen het snoeisel zodat er voldoende lucht bij kan. Zo ontstaat er minder broei en blijft de kwaliteit van het snoeisel beter.” Snoeisel is aan te bieden vanaf één volle kruiwagen of half gevulde Taxus Taxi Tas. De exacte einddatum van de Taxus Taxi Actie 2019 wordt gecommuniceerd via de website en social media van de stichting. U kunt zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief via www.taxustaxi.nl/contact.

Deelnemen zonder taxushaag

Ook zonder taxushaag kunt u een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Simpelweg door anderen te informeren over de inzamelactie. Een ophaalverzoek kan worden ingediend via www.taxustaxi.nl/afspraak. Op de website zijn ook de uitgiftepunten van de Taxus Taxi Tas te vinden, zoals Boerenbond, Intratuin, Omgevingsdienst Brabant Noord en Welkoop.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Volg ons op social media

Word lid van het inwonerspanel

Aanmelden kan via hilvarenbeek.nl/inwonerspanel