Inwonerspanel: profiel nieuwe burgemeester (15-05-2019)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Inwonerspanel: profiel nieuwe burgemeester

Inwonerspanel: profiel nieuwe burgemeester (15-05-2019)

Burgemeester Palmen nam eind maart afscheid van onze gemeente. Terwijl burgemeester Nuijten waarneemt, is de zoektocht naar een nieuwe burgemeester in volle gang. Een werkgroep van raadsleden boog zich de afgelopen tijd over een profielschets. Maar welke eigenschappen ziet u graag bij de nieuwe burgemeester? Wij vroegen het ons inwonerspanel.

Eigenschappen

651 inwoners gaven gehoor aan onze uitnodiging om aan het onderzoek mee te doen. De belangrijkste eigenschappen van de nieuwe burgemeester die werden genoemd zijn verbindend, zichtbaar aanwezig en aanspreekbaar en betrokken. Inwoners vinden ook dat de nieuwe burgemeester vooral dichtbij mensen moet staan, er moet zijn voor álle kernen en dorpen van de gemeenten, moet weten wat er speelt in de gemeente en informeel en open moet communiceren.

Onderzoeksrapport en profielschets

De profielschets voor de nieuwe burgemeester is op donderdag 9 mei aangeboden aan de Commissaris van de Koning. Deze vindt u, samen met het volledige onderzoeksrapport met alle resultaten, op hilvarenbeek.nl/inwonerspanel.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Volg ons op social media

Word lid van het inwonerspanel

Aanmelden kan via hilvarenbeek.nl/inwonerspanel