Inbrekers gaan niet op vakantie (05-07-2018)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Inbrekers gaan niet op vakantie

Inbrekers gaan niet op vakantie (05-07-2018)

Het is weer vakantietijd. Maar let op, want inbrekers gaan niet op vakantie. Neem dus voorzorgsmaatregelen. Kijk eens op www.politie.nl voor tips en vraag uw buren om een oogje in het zeil te houden tijdens uw vakantie.

Voorkomen beter dan genezen

De politie probeert zoveel mogelijk woninginbraken op te lossen. Maar voorkomen is beter dan genezen. Gelukkig kunt u daar zelf ook veel aan doen. Op de website van het politiekeurmerk Veilig Wonen vindt u een aantal tips om veilig op vakantie te gaan. Veilig Wonen adviseert onder andere om de burenkaart te downloaden en te printen. Vul hem samen met uw buren in. De kaart dient ook als geheugensteuntje voor hoe zij uw woning een bewoonde indruk kunnen geven tijdens uw vakantie.

De website www.politie.nl geeft tips over het voorkomen van woninginbraak en filmpjes over manieren van inbreken en wat u daartegen kunt doen. De politiewebsite laat u ook zien waar er de afgelopen drie maanden in uw omgeving is ingebroken (in het menu Misdaad in kaart).

Wat doet de politie?

De politie geeft voorlichting en waarschuwt wijkbewoners die hun ramen of deuren niet goed afsluiten. Maar vooral zet de politie krachtig in op het arresteren van inbrekers. Liefst op heterdaad. Daarvoor werkt zij veel samen met burgers en zet onder meer Burgernet in. Ook geeft de politie nazorg aan slachtoffers van woninginbraak: die worden binnen enkele weken na hun aangifte teruggebeld om ze te informeren over de voortgang van hun zaak. En uiteraard spoort de politie inbrekers op die niet op heterdaad worden gepakt.

112 bellen helpt!

112 is niet alleen voor gevallen van leven en dood, maar ook om boeven op heterdaad te arresteren. Ziet u iets verdachts in uw omgeving? Een vreemde auto, vreemde personen of een andere situatie die u niet vertrouwt? Noteer dan zoveel mogelijk details (kentekens en signalementen) en bel direct de politie op 112. Dan komt de politie met grote spoed naar de plek des onheils en is de kans groter dat agenten de verdachte direct kunnen aanhouden.

Pas op voor insluipers

In de zomer is het vaak warm. Open ramen en deuren zorgen dan voor verkoeling. Een inbreker weet dat ook. Hij ziet zijn kans, sluipt uw huis binnen en slaat toe. Pas daarvoor op!

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden

Maak een afspraak

Word lid van het inwonerspanel

Aanmelden kan via hilvarenbeek.nl/inwonerspanel