Hockeyclub verduurzaamt verlichting (27-06-2018)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Hockeyclub verduurzaamt verlichting

Hockeyclub verduurzaamt verlichting (27-06-2018)

Op De Roodloop is een mooie stap gezet naar een duurzaam sportcomplex. Hockeyclub Hilvarenbeek heeft als eerste sportvereniging van de gemeente de velden volledig voorzien van de nieuwste generatie sportveldledverlichting.

Energiescan

Samen met sportverenigingen in de hele gemeente gingen wij op zoek naar mogelijkheden om te werken aan duurzaamheid én te besparen op energiekosten. Afgelopen jaar werden bij meerdere sportclubs met een accommodatie energiescans uitgevoerd. Deze gaven inzicht in de energiekosten en mogelijkheden voor besparingen. Buitenverlichting is duur, maar de besparing op energie ook enorm. Maar mede dankzij een landelijke subsidie voor energiebesparende maatregelen ging een lang gekoesterde wens van de hockeyclub in vervulling.

Besparing

Hierdoor kon het bestuur van de hockeyclub opdracht geven tot het vervangen van de 32 conventionele lampen door ledverlichting. Het bedrijf SPORT Technologies verving alle 2.200 Watt gasdamplampen op de 16 masten. Hiermee bespaart Hockeyclub Hilvarenbeek minimaal 55% op de huidige energiekosten voor het verlichten van de speelvelden.

Optimaal belicht

Verder worden de energiekosten teruggebracht door het flexibel schakelen per velddeel en het dynamisch dimmen van de lampen tijdens trainingen of evenementen. Dit gebeurt via een slimme bediening met een app. Door deze techniek is een energiebesparing tot wel 70% mogelijk. De nieuwe ledarmaturen hebben een zeer hoge lichtopbrengst en door het lage gewicht konden de armaturen zonder aanpassing op de huidige masten worden geïnstalleerd. Hierdoor worden de velden optimaal belicht wat zorgt voor nóg meer hockeyplezier voor spelers en publiek.

Ideeën om uw sportclub te verduurzamen? Mail naar t.denengelse@hilvarenbeek.nl of bespreek dit met het bestuur van de vereniging of club.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Volg ons op social media