Hilvarenbeek bouwt! Aan de slag met Gelderakkers 2 (01-07-2020)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Hilvarenbeek bouwt! Aan de slag met Gelderakkers 2

Hilvarenbeek bouwt! Aan de slag met Gelderakkers 2 (01-07-2020)

Binnenkort starten we met de ruimtelijke ordeningsprocedure voor het project Gelderakkers 2 (de opvolging van Gelderakkers 1).

Betaalbare starterswoningen en levensloopbestendige woningen

In dit nieuwe woongebied aan de zuidrand van Hilvarenbeek bouwen we circa 80 woningen. De focus ligt op betaalbare (starters)woningen. We bouwen er ook levensloopbestendige woningen. Dit woningbouwproject maakt deel uit van een groot aantal projecten dat voor de komende tijd op stapel staat.

Wethouder Leon van de Moosdijk:
“De oproep van de raad - ‘bouwen, bouwen, bouwen’ - is niet aan dovemans oren gericht. Ik ben er druk mee bezig. De komende jaren gaan we circa 100 woningen per jaar bouwen. Op dit moment hebben we onvoldoende woningen voor starters, senioren en voor één- of tweepersoons huishoudens. Dat gaat veranderen! We gaan met name voor die categorieën aan de slag. Daarmee geven we gehoor aan de wens van de gemeenteraad om ‘doelgroep gericht’ te bouwen.”

Interesse in zelf bouwen?

We bieden in Gelderakkers 2 ook ruimte voor een CPO project. CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Dat houdt in dat de toekomstige bewoners zelf projectontwikkelaar zijn. Als je interesse hebt in een starterswoning en ingeschreven staat op onze wachtlijst, dan kun je je nu aanmelden voor deelname aan het CPO-project. Lees meer over het CPO-project voor starters.

CPO-project senioren

Binnenkort gaat ook een CPO-project voor senioren van start. We houden u op de hoogte via deze pagina en via onze website.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Volg ons op social media