Hele maand oktober: regentonactie (28-08-2020)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Hele maand oktober: regentonactie

Hele maand oktober: regentonactie (28-08-2020)

De hele maand oktober organiseren wij een regentonactie. Tijdens deze actie kunt u met korting een regenton aanschaffen. Door een regenton te plaatsen in uw tuin, helpt u mee om wateroverlast tegen te gaan. De actie is een samenwerking met Hubo Hilvarenbeek.

Waarom een regenton aanschaffen?

Tegenwoordig valt er steeds vaker zeer veel regen in korte tijd, wat zorgt voor wateroverlast en schade. Op veel plekken loopt het regenwater nu nog het riool in. Wanneer er in korte tijd een grote hoeveelheid water valt, kan het rioolsysteem dit niet aan. Straten en kelders staan blank en dat zorgt voor schade en overlast. Wanneer een regenpijp echter afgekoppeld wordt, kan het regenwater opgeslagen worden in een regenton. Door het water op deze manier op te vangen kan het later gebruikt worden om bijvoorbeeld de planten water te geven. Hiermee wordt het gebruik van drinkwater tijdens droogteperiodes teruggedrongen en aangezien de heffing van riolering is gekoppeld aan de hoeveelheid drinkwatergebruik, drukt dit de kosten.

Hoe werkt de actie?

  • Van 1 t/m 31 oktober kunt u bij de Hubo (Bukkumweg 1, Hilvarenbeek) een regenton met korting aanschaffen. Download de speciale kortingsbon of ga naar op www.hilvarenbeek.nl/regenton.
  • U kunt kiezen voor een houten of een kunststof ton. Een eiken regenton (oud Whiskyvat) kost € 159,- (190 liter). Hierop krijgt u € 50,- korting. Een kunststof regenton kost €52,99 (114 liter) of €59,95 (168 liter). Hierop krijgt u € 30,- korting.
  • Er worden maximaal 200 tonnen met korting verkocht.
  • Wees er snel bij, want de eerste 100 deelnemers ontvangen een gratis gieter!
  • Daarnaast kunt u ervoor kiezen om nog €10,- korting te ontvangen op aansluitmateriaal.
  • Kunt u de ton niet zelf meenemen omdat deze bijvoorbeeld niet in de auto past? Hubo heeft speciaal voor deze actie een gratis thuisbrengservice. U kunt dit in de winkel afspreken.
  • Maximaal één ton per huishouden.
  • Alleen inwoners van de gemeente Hilvarenbeek kunnen gebruikmaken van de actie.
  • De Hubo houdt zich aan de richtlijnen van RIVM en zorgt ervoor dat er voldoende ruimte is om 1,5 meter afstand te bewaren.

Bekijk de vlog

De actie is in 2018 ook al eens gehouden en lieten we in een vlog zien hoe we een regenton plaatsten bij de molen in Hilvarenbeek. Dit jaar hebben we de vlog opgenomen bij de Eenhoorn in Diessen, waar we ook een regenton plaatsten:

Hilvarenbeek klimaatbestendig

Al enkele jaren organiseren wij acties die bijdragen aan biodiversiteit en klimaatadaptatie in Hilvarenbeek, samen met u. Denk bijvoorbeeld aan de actie ‘Tegel eruit, plant erin’ of de ‘vergroen uw dak’-actie. Meer informatie vindt u op www.hilvarenbeek.nl/klimaatmakers.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Volg ons op social media