Haal GFT uit het restafval (31-01-2019)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Haal GFT uit het restafval

Haal GFT uit het restafval (31-01-2019)

Wist u dat zo’n dertien procent van ons eten jaarlijks ongebruikt in de restafvalcontainer verdwijnt? Dat is ruim veertig kilo voedsel per persoon per jaar. Het komende jaar delen wij een aantal praktische tips met u over hoe u GFT makkelijker kunt scheiden en zo afval kunt voorkomen.

Minder restafval, minder kosten

Wethouder Ted van de Loo: “Nog te veel etensresten, groente- en fruitresten komen bij het restafval terecht. Erg jammer, want hierdoor missen we waardevolle grondstoffen. Restafval gaat namelijk in de verbrandingsoven, terwijl van GFT juist biogas en compost wordt gemaakt. En als u minder restafval aanbiedt, hoeft u hier ook minder te betalen.”

Wat mag er bij het GFT?

De oorzaken van voedselverspilling zijn verschillend: teveel ingekocht, te lang bewaard, teveel gekookt of gewoon niet lekker. Het gaat niet alleen om het weggooien van ongebruikt voedsel in de restafvalcontainer, maar ook om schillen, stronken, kaasresten, eierschalen, koffiedik, theeresten en vlees- en visresten. Dit kan allemaal bij het GFT-afval. Op www.mijnafvalwijzer.nl leest u wat er allemaal bij het GFT-afval thuishoort.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Word lid van het inwonerspanel

Aanmelden kan via hilvarenbeek.nl/inwonerspanel