Grootschalige investering openbare straatverlichting (28-05-2019)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Grootschalige investering openbare straatverlichting

Grootschalige investering openbare straatverlichting (28-05-2019)

Sinds 2013 zijn we bezig de straatverlichting in onze gemeente om te bouwen naar ledverlichting. Na de zomervakantie zetten we hierin een grote nieuwe stap. We vervangen 950 armaturen voor energiezuinige- en onderhoudsvriendelijke ledverlichting. Daarnaast vervangen we ook 130 lichtmasten.

Vervangen oude verlichting

In vrijwel alle gevallen vervangen we oude economisch afgeschreven materialen voor nieuw materieel. Na afronding van de werkzaamheden is het merendeel van onze lichtmasten voorzien van ledverlichting. Het aantal led-armaturen neemt toe van 31% tot 53%.

Flinke stap voorwaarts

Wethouder Ted van de Loo: “De nieuwe verlichting levert een flinke bijdrage aan het bereiken van de doelstellingen die de gemeente zich stelt op het gebied van duurzaamheid. Het toepassen van ledverlichting levert een betere verlichting op van het openbare gebied, vergroot het gevoel van veiligheid en leidt tot minder storingen. Bovendien, en ook dat is prachtige winst, zorgt deze verlichtingsvorm voor lagere energie- en onderhoudskosten.”

Gedimd licht in de nacht

Alle energiezuinige led-armaturen worden voorzien van een dimmer. Dit betekent dat er tussen 00.00 uur en 5.00 uur slechts 50 procent van het lichtvermogen wordt gebruikt. Gelet op deze slimme ledtechniek doven we de lichtmasten niet meer om 23.00 uur maar blijven deze de hele nacht gedimd branden.

Planning

We starten met de werkzaamheden na de zomervakantie. Het doel is om deze af te ronden voor ingang wintertijd. Benieuwd of er in uw straat of buurt iets verandert? Kijk op www.hilvarenbeek.nl/werkzaamheden.

Vragen?

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met Ferry Wartenberg, beheerder openbare verlichting bij de gemeente via (013) 505 8300 of gemeente@hilvarenbeek.nl.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Volg ons op social media

Word lid van het inwonerspanel

Aanmelden kan via hilvarenbeek.nl/inwonerspanel