Gratis cursus eerste hulp bij psychische problemen (19-05-2020)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Gratis cursus eerste hulp bij psychische problemen

Gratis cursus eerste hulp bij psychische problemen (19-05-2020)

Weet u wat u moet doen als iemand een paniekaanval krijgt of steeds somberder wordt? EHBO cursussen zijn welbekend, maar wat kunt u doen voor iemand met psychische problemen? De gemeenten Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk bieden daarom gratis ‘Mental Health First Aid’ cursussen aan.

Wat leert u tijdens de cursus?

In deze internationaal erkende cursus krijgt u informatie over psychische aandoeningen en leert u hoe u het gesprek kunt aangaan met iemand die (beginnende) psychische problemen heeft. Ook leert u hoe u kunt handelen wanneer iemand in een crisis verkeert. Na deze cursus kunt u iemand de helpende hand reiken. U kunt echt het verschil maken voor iemand die zich mogelijk heel eenzaam voelt en verstrikt is geraakt in de problemen die hij of zij ervaart.

Voor wie is de cursus?

Deze cursus is in het bijzonder voor winkeliers, kassières, receptionisten, (horeca)ondernemers, vrijwilligers in zorg, welzijn en sport en andere geïnteresseerde inwoners. De cursussen worden op verschillende locaties en data gegeven. Een cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. De cursus is gratis, maar we verwachten wel dat u alle vier de bijeenkomsten aanwezig bent. Er kunnen maximaal 15 deelnemers per keer meedoen (vol = vol). Tijdens de cursussen houden we rekening met de richtlijnen van het RIVM, we waarborgen 1,5 meter afstand.
 

Meld u aan

Hieronder vindt u de uitnodiging voor de cursus met daarin een overzicht van locaties en data waarop de cursussen zijn. Bij de cursus van uw keuze vindt u een aanmeldlink. 

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Volg ons op social media