Gemeente verduurzaamt gebouwen (23-08-2018)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Gemeente verduurzaamt gebouwen

Gemeente verduurzaamt gebouwen (23-08-2018)

Duurzaamheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid, maar als gemeente dragen wij graag ons steentje bij. Vorig jaar gaf de raad opdracht voor het verduurzamen van de gemeentelijke gebouwen en stelde hier ook een budget voor beschikbaar. Afgelopen maandag werd het begin hiervoor gemaakt in Esbeek.

Zonnepanelen

Bij de Esbeekse gymzaal werden de voorbereidingen getroffen voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Elektrotechnisch installatiebedrijf DIVO Duurzaam. Na Esbeek komt ook Biest-Houtakker aan de beurt, waar zonnepanelen worden geplaatst op de daken van café Ome Toon en Samenwijsaccommodatie De Vlinderakker.

Maatregelen gemeentehuis

In september verschijnen er ook zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis. Later dit jaar worden diverse gevels en leidingen geïsoleerd. In een eerder stadium werd al ledverlichting toegepast in het gemeentehuis, Elckerlyc en op de gemeentewerf. Met deze maatregelen besparen we op onze energierekening en werken we als gemeente aan een duurzaam gebouwenbeheer. Het bespaarde geld zetten we opnieuw in voor de verduurzaming van onze gemeente.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Volg ons op social media