Gemeente en werkgevers begeleiden inwoners naar werk (26-06-2019)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Gemeente en werkgevers begeleiden inwoners naar werk

Gemeente en werkgevers begeleiden inwoners naar werk (26-06-2019)

Werkmakelaars van de gemeente Hilvarenbeek en lokale werkgevers slaan hun handen ineen om inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar werk. Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om werk te vinden op eigen kracht. Een reden kan zijn omdat iemand een beperking heeft, nog niet zo lang in Nederland woont of al een lange tijd niet heeft gewerkt. Om deze mensen te helpen start de gemeente na de zomer het programma ‘Samen werkt het hier écht’.

Kijken naar wat er wél mogelijk is

Wethouder Gerrit Overmans: “Het hebben van werk is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In dienst treden bij een werkgever is soms nog een stapje te ver. Dan zijn er vaak wel andere mogelijkheden waarbij iemand zich kan ontwikkelen en deel uit kan maken van de samenleving. Werkgevers kunnen met een kleine inspanning een groot verschil maken voor de ontwikkeling van iemand. Door te kijken naar wat er wél mogelijk is. Onze werkmakelaars en participatiecoach helpen werkgevers hierbij. Zij geven advies en ondersteuning, ook nádat iemand aan de slag is gegaan. Het is belangrijk dat ál onze inwoners de kans krijgen om voor zichzelf te zorgen. Het hebben van werk is hierbij essentieel. Iemand maakt dan deel uit van een sociaal netwerk en krijgt de kans zichzelf te ontplooien. Ik hoop dan ook de komende tijd veel werkgevers te ontmoeten die samen met ons dit doel willen bereiken. Want, samen werk het hier écht.”

Pilot: Samen werkt het hier écht

5 september is de kick-off bijeenkomst van het programma ‘Samen werkt het hier écht’. Werkgevers maken kennis met dertig kandidaten. Deze kandidaten ontvangen op dit moment een uitkering. In september en oktober gaan de kandidaten op Jobsafari. Zij bezoeken verschillende bedrijven en organisaties om een ‘kijkje in de keuken’ te nemen. Hoe ziet een werkdag bij dit bedrijf eruit? Tijdens een bijeenkomst op 31 oktober worden kandidaten gekoppeld aan een werkgever. Ontstaat er een klik? Dan gaan zij samen op zoek naar passende mogelijkheden om iemand de juiste ondersteuning te bieden in zijn ontwikkeling. Dit kan bijvoorbeeld zijn door als buddy beschikbaar te zijn of iemand een werkervaringsplek, stage, vrijwilligerswerk of een reguliere baan te bieden. Onze werkmakelaars zijn de verbindende schakel. Zij bereiden kandidaten voor, maar ondersteunden en adviseren juist ook werkgevers. Door werkgevers te adviseren over mogelijkheden of te helpen bij administratie.

Doe mee!

Wilt u meer weten over het programma 'Samen werkt het hier écht’? Of bent u als werkgever enthousiast geworden en wilt u meedoen aan het programma? Neem dan gerust contact op met Joy Peters, werkmakelaar of Davina Rink, participatiecoach via (013) 505 8300. Houd de facebookpagina van de gemeente Hilvarenbeek (www.facebook.com/gemeentehilvarenbeek) de komende tijd in de gaten voor meer nieuws over dit programma of kijk op www.hilvarenbeek.nl/samenwerkthet

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Volg ons op social media

Word lid van het inwonerspanel

Aanmelden kan via hilvarenbeek.nl/inwonerspanel