Geen kermis op de Vrijthof deze zomer (10-06-2021)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Geen kermis op de Vrijthof deze zomer

Geen kermis op de Vrijthof deze zomer (10-06-2021)

De kermis in Hilvarenbeek gaat deze zomer niet door. Deze stond gepland voor zaterdag 12 juni tot en met woensdag 16 juni. In juni mogen er geen evenementen plaatsvinden. Er is nog veel onduidelijk onder welke voorwaarden een kermis op een later moment gehouden mag worden. Daardoor kunnen we een veilige kermis niet goed voorbereiden. We hebben daarom besloten de kermis ook niet op een later moment te organiseren.

Reactie wethouder Ted van de Loo

Met pijn in ons hart hebben wij dit besluit moeten nemen. Het is een grote domper voor kermisliefhebbers, exploitanten en ondernemers. In eerste instantie zagen wij het houden van een dorpskermis op een later moment positief in. Wij hebben overleg gehad met exploitanten en horecaondernemers om te kijken of we de kermis later of op een andere locatie konden houden. We zien echter geen goed alternatief. Attracties moeten ver uit elkaar staan, terrein moet afgesloten zijn, we mogen niet veel mensen op de Vrijthof tegelijk ontvangen. De impact van de kermis is op die manier te groot voor de omgeving en voor bezoekers. We gaan er vanuit dat we volgend jaar weer een ├ęchte dorpskermis kunnen organiseren.

Het college neemt op een later moment een besluit over de kermis Diessen. Deze staat gepland voor 4 t/m 8 september 2021.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Volg ons op social media