Definitieve 'go' voor inkoop Wmo-begeleiding (12-07-2018)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Definitieve 'go' voor inkoop Wmo-begeleiding

Definitieve 'go' voor inkoop Wmo-begeleiding (12-07-2018)

De wethouders van de gemeenten Goirle, Oisterwijk, Hilvarenbeek, Dongen, Gilze-Rijen, Heusden en Tilburg hebben hun akkoord gegeven op de gezamenlijke inkoop Wmo-begeleiding vanaf 2019. Zij deden dit tijdens de Hart van Brabantdag op donderdag 28 juni in Hilvarenbeek.

Betere zorg, minder regels

Met de regionale resultaatgerichte inkoop van de Wmo-begeleiding willen deze gemeenten bereiken dat inwoners die dat nodig hebben de beste zorg en ondersteuning krijgen. Dichtbij, op maat en gericht op het vergroten van zelfredzaamheid. Daarnaast willen de gemeenten innovatie bevorderen en regeldruk verminderen. De gemeenten Waalwijk en Loon op Zand besloten eerder al om op dit moment niet met de gezamenlijke aanbesteding mee te doen.

Samenwerken

De wethouders realiseren zich dat het niet eenvoudig is om de huidige lokale werkwijzen op elkaar af te stemmen en te komen tot één gezamenlijke aanpak. Juist door samen te werken en van elkaar te willen leren, verwachten ze dat iedereen er uiteindelijk beter van wordt. Vooral díe inwoners die zorg en ondersteuning nodig hebben als ook degenen die de begeleiding leveren.

De aanbestedingsdocumenten worden eind augustus via TenderNed a.s. gepubliceerd. De nieuwe contracten treden op 1 april 2019 in werking.

Op de foto v.l.n.r: Peter van Steen (Heusden), Gerrit Overmans (Hilvarenbeek), Ariane Zwarts (Gilze en Rijen), Jan de Laat (Oisterwijk), Piet Poos (Goirle), Erik de Ridder (Tilburg), Rolf Vullings (Dongen). Niet op de foto staat Marijo Immink(Goirle/voorzitter PoHo Mo).

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden

Maak een afspraak

Word lid van het inwonerspanel

Aanmelden kan via hilvarenbeek.nl/inwonerspanel