Controleer uw woning op loden leidingen (10-09-2021)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Controleer uw woning op loden leidingen

Controleer uw woning op loden leidingen (10-09-2021)

In woningen die voor 1960 zijn gebouwd, kunnen loden waterleidingen liggen. Te veel lood in drinkwater is niet gezond. Een loden leiding laat langzaam looddeeltjes los. Die komen in het drinkwater terecht. Vooral voor jonge kinderen kan dit gevaarlijk zijn. Via www.milieucentraal.nl/lodenleidingen leest u meer over de gezondheidsrisico’s.

Loden leidingen herkennen

Als u eigenaar bent, bent u zelf verantwoordelijk voor uw leidingen. U kunt checken of uw woning loden waterleidingen heeft. Deze leidingen zijn grijs van kleur en hebben een onregelmatige vorm. Bij het tikken op een loden leiding hoort u een doffer geluid dan bij een koperen of ijzeren leiding. Een meting kan definitief vaststellen of er in uw woning nog loden leidingen zijn. Heeft u nog loden leidingen? Laat ze dan vervangen door een erkende installateur, bijvoorbeeld een loodgieter.

Voor huurders

De rijksoverheid heeft verhuurders gevraagd hun panden te controleren en loden waterleidingen te vervangen. Uw verhuurder moet zorgen voor schoon drinkwater. Heeft u vragen hierover, neem dan contact op met de verhuurder.
 

Meer informatie

Wilt u meer weten over loden leidingen of over het vervangen daarvan? Kijk dan op www.milieucentraal.nl/lodenleidingen.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Volg ons op social media