Burgemeester waardeert houding inwoners (13-03-2020)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Burgemeester waardeert houding inwoners

Burgemeester waardeert houding inwoners (13-03-2020)

Lees hier een bericht van burgemeester Weys over het coronavirus in onze gemeente.

"In de afgelopen maand heeft het coronavirus Nederland bereikt en sinds deze week ook de gemeente Hilvarenbeek. Hoewel ik hoopte dat dit niet zou gebeuren, was het uiteindelijk geen verrassing toen de eerste melding kwam. In onze provincie nam het aantal besmettingen toe en in bijna al onze omliggende gemeenten was al een positief geteste inwoner gemeld. Inmiddels weten we dat er nog vier bevestigde besmettingen zijn bijgekomen. De GGD test gezinsleden van mensen bij wie een besmetting is vastgesteld niet meer standaard. Ik realiseer me dan ook dat de cijfers niet volledig (zouden kunnen) zijn en houd er rekening mee dat er meer besmettingen volgen.

Ik wens de inwoners die getroffen zijn door het virus veel beterschap en hoop dat ze op korte termijn weer herstellen. De GGD geeft hen daarvoor specifieke aanwijzingen en zet zich in om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Ik doe een nadrukkelijk beroep op iedereen om de privacy van de betrokken inwoners te respecteren zodat ze in alle rust kunnen uitzieken.

Uit vragen en opmerkingen die ik krijg, merk ik dat heel Hilvarenbeek meeleeft. Er zijn natuurlijk ook vragen en zorgen over de ontwikkelingen. Ik begrijp dat heel goed. Als burgemeester zie ik dat er op dit moment heel veel instanties zoals de Veiligheidsregio, de GGD en ook het crisisteam van onze gemeente, hard aan het werk zijn om alles in goede banen te leiden. Tegelijkertijd wordt ook steeds een beroep gedaan op mensen, organisaties en instellingen om de richtlijnen van het RIVM goed te volgen. Ik merk gelukkig in onze gemeente veel bereidheid om hier aan mee te werken. Ik waardeer dat enorm. Een compliment aan u, en in het bijzonder aan medewerkers van zorginstellingen en onderwijs, is zeker op zijn plaats.

Het is hartverwarmend om te zien dat in de situatie waarin we nu zitten, inwoners en organisaties  opstaan om elkaar op de eigen Beekse wijze te ondersteunen, te bemoedigen en te helpen met praktische zaken. Dat gebeurt met een haast vanzelfsprekende nuchterheid en dat helpt enorm om de rust te bewaren.

Ik doe een beroep op iedereen om dat te blijven vasthouden in de komende periode."

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Volg ons op social media