Burgemeester geeft startsein Tegel eruit, plant erin (12-06-2018)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Burgemeester geeft startsein Tegel eruit, plant erin

Burgemeester geeft startsein Tegel eruit, plant erin (12-06-2018)

Heeft u een tuin met veel tegels en wilt u net als burgemeester Palmen helpen om de gemeente Hilvarenbeek klimaatbestendig te maken? Lever dan op zaterdag 23 juni een tuintegel in en ontvang een gratis tuinplant! Samen kunnen we het verschil maken. Ook met kleine aanpassingen.

Burgemeester Palmen maakt eigen tuin klimaatbestendig

We willen de komende tijd samen met u werken aan een klimaatbestendig Hilvarenbeek. Daarom organiseren we op zaterdag 23 juni een inruilactie waarbij iedereen in ruil voor een tuintegel een tuinplant krijgt. Burgemeester Palmen gaf deze week als eerste zelf het goede voorbeeld en verruilde in eigen tuin drie tegels voor drie planten. Wilt u zien hoe de burgemeester zijn tuin vergroent, kijk dan op www.hilvarenbeek.nl/klimaatmakers voor een filmpje.   

Groen houdt de tuin koeler

Burgemeester Palmen: “De laatste tijd is de trend om onze tuinen te verharden. Door al die verharding wordt veel regenwater via het riool afgevoerd. Met alle gevolgen van dien. Bij hevige regenbuien kan het riool het niet aan en komen straten blank te staan. Door net als ik een stukje tuinverharding door groen te vervangen, kan het regenwater de grond in. Op die manier zijn we beter voorbereid op hevige regenbuien. Bovendien houdt groen de tuin koeler op hete zomerse dagen. Daarom nodig ik u graag uit om mijn voorbeeld te volgen en tuintegels in te ruilen voor een prachtige plant.”

Komt u ook in actie?

Lever één tegel of twee klinkers in en u krijgt van ons een gratis plant! Daarmee maakt u het begin om uw omgeving te vergroenen en klimaatbestendig te maken. Per adres delen we maximaal drie planten uit: één plant voor één tegel of twee klinkers. U kunt kiezen uit lavendel, kamperfoelie of een vlinderstruik.

  • Wanneer? Zaterdag 23 juni van 09.00 tot 16.00 uur
  • Waar? Gemeentewerf, Bukkumweg, Hilvarenbeek

Geef het door aan uw buren en dorpsgenoten want hoe meer tegels u inlevert en hoe meer planten we kunnen weggeven, hoe beter!

Maquette ‘De versteende tuin’ in het gemeentehuis

De komende weken staat in de publiekshal van het gemeentehuis de maquette ‘De versteende tuin’. Deze maquette - beschikbaar gesteld door Waterschap De Dommel – laat zien wat u kunt doen om een versteende tuin te veranderen in een levende tuin als oplossing voor onder andere wateroverlast, hitte en droogte.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden

Maak een afspraak

Word lid van het inwonerspanel

Aanmelden kan via hilvarenbeek.nl/inwonerspanel