Bouwen voor en door starters in Haghorst (12-07-2021)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Bouwen voor en door starters in Haghorst

Bouwen voor en door starters in Haghorst (12-07-2021)

Op dit moment werken we aan de voorbereidingen voor een nieuw te bouwen woonwijk in Haghorst: De Welder 2. In deze nieuwe wijk zijn mogelijkheden om betaalbare starterswoningen te bouwen in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Meer hierover lees je in dit artikel.

Wij denken op dit moment aan minimaal 5 rijwoningen. Voor de bouw kan starten, moeten we eerst het bestemmingsplan aanpassen. Bij CPO zijn de toekomstige bewoners zelf opdrachtgever van het project. Samen nemen zij de beslissingen over het project, van ontwerp tot de bouw. Vaak worden zij geholpen door een adviseur. 

Wie mag meedoen?

Voor de start van het project toetsen wij wie, in welke volgorde, in aanmerking kan komen om mee te doen. Dit doen we op basis van de Toewijzingsverordening van de gemeente Hilvarenbeek. Starters hebben voorrang bij de toewijzing. Om in aanmerking te komen moet je ingeschreven staan bij de gemeente op de wachtlijst voor bouwgrond en nieuwbouwwoningen. Sta je op dit moment niet op de wachtlijst, dan kun je jezelf alsnog inschrijven

Aanmelden of meer informatie

Aanmelden voor het CPO-project kan via het digitale reactieformulier. Je kunt reageren tot en met 16 september 2021. Heb je vragen over dit project, neem dan contact op met Dennis Elberts van de afdeling Ruimte via (013) 505 8300 of gemeente@hilvarenbeek.nl.

Tot slot

Sta je op dit moment niet op de wachtlijst voor bouwgrond en nieuwbouwwoningen? En heb je interesse om mee te doen aan het CPO-project in De Welder 2? Let dan op dat je tweemaal moet reageren. 

  1. om jezelf in te schrijven voor de wachtlijst, en
  2. om je interesse kenbaar te maken voor dit CPO-project. 

Meer informatie over De Welder 2

Op www.hilvarenbeek.nl/wonenindewelder2 lees je meer over het woningbouwproject De Welder 2. 

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Volg ons op social media