Blij met ‘duizendpoot’ Frans Driesser (12-07-2018)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Blij met ‘duizendpoot’ Frans Driesser

Blij met ‘duizendpoot’ Frans Driesser (12-07-2018)

Frans Driesser uit Diessen is een goed geziene vrijwilliger. Hij zet zich onder andere actief in voor ouderen en hij draagt zijn steentje bij in het beheren van Ontmoetingscentrum De Eenhoorn. Vroeger was Frans gedurende 23 jaar kok in De Clossenborch en hij mag nog steeds graag een lekkere maaltijd voor anderen klaarmaken. Tijdens komende zomerschool zorgt hij voor een culinaire verrassing.

Samen eten

Gezien zijn passie voor koken, ging Frans zich 7 jaar geleden eens in de 2 weken inzetten voor het eetproject in Diessen, waaraan 60 ouderen deelnemen. “Onze senioren bleken er behoefte aan te hebben om regelmatig samen gezellig en goed te eten en vanuit het Rode Kruis ben ik gevraagd om hieraan mee te werken. In mijn dorp was een dergelijk project nieuw. Mogelijk schuiven straks, als medio 2019 de nieuwbouw klaar is, ook een aantal mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking aan vanuit Benjamin, de toekomstige woonvorm aangrenzend aan De Eenhoorn”, legt hij uit. “Hier komen dan meerdere doelgroepen bij elkaar. Sinds afgelopen mei controleer ik overigens de hygiëne in het ontmoetingscentrum en zet hij er koffie voor de bezoekers, als assistent-beheerder.”

Terug van weggeweest

In 2016 keerde Frans weer terug bij De Clossenborch, dit keer niet als kok, maar als vrijwilliger om in het restaurant de tafels te dekken en de maaltijden te serveren. “Natuurlijk maak ik tussendoor ook een praatje met de bewoners. Het werken voor ouderen geeft me veel voldoening, want ze zijn altijd erg dankbaar. Bovendien begin ik zelf ook een dagje ouder te worden. Onze maatschappij kan ook niet zonder vrijwilligers die zich voor jongeren inzetten, maar zij hebben vaak meer kansen om via begeleiding of een instantie ondersteund te worden. Senioren worden helaas eerder vergeten en zijn meer afhankelijk van anderen”, weet hij.

Muzikaal

Verder werd Frans 2 jaar geleden koster in de Diessense kerk, wegens het overlijden van zijn voorganger. “De pastoor vroeg mij of ik interesse had om deze taak over te nemen, waar ik niet lang over na hoefde te denken. Hierbij zet ik alles klaar voor de eredienst, zorg ik dat de kerk er netjes uitziet, dat de bloemen er mooi bijstaan én ik vul de kaarsen aan en laat ze branden”, vertelt hij. “Zelf ben ik ook katholiek en ging als pelgrim een keer naar Rome. Behalve als koster kom ik ook regelmatig in de kerk, omdat ik ben aangesloten bij het Willibrorduskoor en het Norbertuskoor. Daarnaast ben ik lid van Zang en Vriendschap. Samen zingen verlicht voor mij de geest.”

Ontspanning

Tot slot gaat Frans wandelen met de bezoekers van de Diessense en Bikse Kamers en brengt hij het maandblad van de KBO rond. “Komende zomer verzorg ik met hulp van onder meer buurtgenoten een gezamenlijke lunch als aftrap van de zomerschool voor senioren op 22 juli, op de Gildewei in Diessen”, laat hij nog weten. “Deze tijd zijn veel mantelzorgers met vakantie en zo kunnen we ouderen dan toch wat ontspanning bieden.”

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden

Maak een afspraak

Word lid van het inwonerspanel

Aanmelden kan via hilvarenbeek.nl/inwonerspanel