Bladkorven plaatsen vanaf 15 oktober (27-09-2018)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Bladkorven plaatsen vanaf 15 oktober

Bladkorven plaatsen vanaf 15 oktober (27-09-2018)

De herfst is weer aangebroken. Nu het blad begint te vallen, plaatst de gemeente vanaf 15 oktober weer bladkorven om het afgevallen blad van gemeentelijke bomen te verzamelen.

Gratis blad deponeren

Veel blad komt terecht op gemeentegrond, maar ook in de daarnaast gelegen tuinen van particulieren. Veel mensen ruimen dit bladafval op. Om een volle GFT-container te voorkomen, plaatst de gemeente bladkorven waarin u het blad van deze bomen gratis kunt deponeren.

Locaties en legen

De bladkorven worden binnen de verschillende kernen geplaatst in straten waar ruimte is en waar veel overlast is van het bladafval van gemeentelijke bomen. In de meeste gevallen zijn dit dezelfde locaties als voorgaande jaren. De korven worden regelmatig geleegd. In week 51 verwijderen wij de bladkorven weer.

Alleen voor bladafval

De bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladafval. Overig tuinafval en snoeihout hoort hier niet in thuis. Indien wij constateren dat de bladkorf gebruikt wordt voor ander afval dan bladafval, volgt er een waarschuwing door middel van een publicatie in de Hilverbode. Na de tweede constatering wordt de bladkorf verwijderd.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Word lid van het inwonerspanel

Aanmelden kan via hilvarenbeek.nl/inwonerspanel