Afvaltip: houtje tussen deksel GFT-container (11-06-2019)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Afvaltip: houtje tussen deksel GFT-container

Afvaltip: houtje tussen deksel GFT-container (11-06-2019)

Dit jaar delen wij regelmatig een praktische tip om GFT te scheiden en afval te voorkomen. Deze keer: zet uw GFT-container een beetje open met behulp van een stukje hout. Zo stinkt de container minder in de zomer.

Handige tips

Een handige tip nu de temperaturen meer en meer oplopen. Heeft u maden in de container? Zet uw GFT-container niet in de volle zon en biedt deze regelmatig aan op inzameldagen. Maak de container schoon met water en eventueel groene zeep of soda. Gebruik geen chloor, dat is niet goed voor het composteren van GFT. Om maden te voorkomen kunt u ook een takje klimop tussen het GFT stoppen of een handje zout of kalk in de bak strooien.


Minder afval

Nog teveel etensresten, groente- en fruitresten zitten in ons restafval. Dat is jammer, want dit zijn waardevolle grondstoffen. Restafval gaat namelijk in de verbrandingsoven, terwijl van GFT juist biogas en compost wordt gemaakt. En als u minder restafval aanbiedt, hoeft u ook minder te betalen.

Deel uw tips!

Wat doet u om GFT scheiden makkelijker te maken of om stankoverlast van uw container te voorkomen? Volg onze facebookpagina en deel uw tips! Wilt u weten wat er wel en niet in de GFT-bak mag? Kijk dan op mijnafvalwijzer.nl of gebruik de app.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Volg ons op social media

Word lid van het inwonerspanel

Aanmelden kan via hilvarenbeek.nl/inwonerspanel