Nieuwsberichten

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Aanvulling evenementenbeleid 2012 Hilvarenbeek: evenementenbeleid Hilvarenbeek 2018

  (14-06-2018)

  Op 29 maart 2012 stelde de gemeenteraad het evenementenbeleid 2012 vast. Dit beleid wordt sindsdien gebruikt voor het verlenen van evenementenvergunningen. De burgemeester maakt hierbij bekend dat het evenementenbeleid 2012 wordt aangevuld en door die aanvulling wordt benoemd tot evenementenbeleid Hilvarenbeek 2018.

 • Gasloos bouwen per 1 juli 2018

  (12-06-2018)

  Met ingang van 1 juli 2018 is het voor netbeheerders verboden om gasaansluitingen te realiseren voor nieuwbouwwoningen en nieuwe bouwwerken voor kleinverbruikers met een aansluiting van minder dan 40m3 gas per uur. Het verbod geldt óók op inbreidingslocaties waar al een gasnet ligt. Als u wilt gaan bouwen, kan deze wijziging gevolgen hebben voor uw plannen.

 • Nieuwe gast van de raad: Karin de Lange

  (12-06-2018)

  De gemeenteraad heeft weer een nieuwe gast van de raad mogen verwelkomen. Deze keer schuift Karin de Lange aan bij elke raadsvergadering. Het doel van gast van de raad zijn? Inwoners meer inzicht geven in het politieke besluitvormingsproces door dit van dichtbij mee te maken. De genodigde heeft geen belang bij een van de geagendeerde onderwerpen en wordt voor en na de vergaderingen ontvangen en begeleid door twee raadsleden. De nieuwe gast van de raad stelt zich graag aan u voor.

 • Burgemeester geeft startsein Tegel eruit, plant erin

  (12-06-2018)

  Heeft u een tuin met veel tegels en wilt u net als burgemeester Palmen helpen om de gemeente Hilvarenbeek klimaatbestendig te maken? Lever dan op zaterdag 23 juni een tuintegel in en ontvang een gratis tuinplant! Samen kunnen we het verschil maken. Ook met kleine aanpassingen.

 • Wethouders nemen afscheid van Hilvarenbeek

  (12-06-2018)

  Onze drie huidige demissionaire wethouders, Silvia Bloemsma, Bernd Roks en Jan van de Wiel, nemen afscheid van onze gemeente. Eerder werd al bekend dat zij niet terugkeren in het nieuwe college. We willen hen bedanken voor hun inzet voor onze gemeente en de mooie resultaten die zij geboekt hebben op verschillende dossiers. Wij wensen hen alle goeds voor de toekomst.

 • Voorstel benoeming wethouders

  (09-06-2018)

  De selectiecommissie - die is ingesteld om drie wethouders te selecteren en voor te dragen voor benoeming - heeft vandaag besloten drie kandidaten voor te dragen als wethouder van de gemeente Hilvarenbeek. Het gaat om de volgende personen: Ted van de Loo (60) uit Middelbeers, tot voor kort wethouder in de gemeente Boekel, Gerrit Overmans (58) uit Uden, tot voor kort wethouder in de gemeente Uden, Guus van der Put (66) uit Goirle, tot voor kort wethouder in de gemeente Goirle.

 • Koning bezoekt burgerinitiatieven in Hilvarenbeek

  (06-06-2018)

  Woensdagmiddag 6 juni heeft Zijne Majesteit de Koning Hilvarenbeek vereerd met een werkbezoek. Het thema van het bezoek was ‘de kracht van samen doen’. De Koning bezocht Esbeek en Haghorst en sprak met initiatiefnemers van een aantal duurzame projecten die vanuit de samenleving zijn gestart. Projecten die bijdragen aan de leefbaarheid en toekomstbestendigheid van onze dorpskernen.

 • Samen maken we Hilvarenbeek klimaatbestendig

  (05-06-2018)

  Ons klimaat verandert. Het weer in ons land wordt steeds onvoorspelbaarder. Steeds vaker hebben we te maken met enorme hoosbuien of een periode van aanhoudende droogte. Dat leidt tot overlast. We hebben niet zo veel invloed op de klimaatverandering maar wel op ons eigen leefklimaat. Daaraan willen we de komende tijd samen met u gaan werken.

 • Inwonerspanel Hilvarenbeek; doet u mee?

  (31-05-2018)

  Eind vorig jaar introduceerden wij het inwonerspanel. Via het inwonerspanel kunt u een paar keer per jaar uw mening geven over onderwerpen die op dat moment spelen in onze gemeente. De uitnodigingen voor de online onderzoeken ontvangt u per mail. In januari hielden we het eerste onderzoek. Volgende maand gaat het tweede onderzoek van start. Wilt u zich nog aanmelden? Dat kan!

 • Meer inwoners krijgen financiële hulp

  (24-05-2018)

  Het college van de gemeente Hilvarenbeek verruimt de inkomensgrens van het minimabeleid van 110% naar 120%. Hierdoor komen meer inwoners in aanmerking voor de regelingen uit het minimabeleid en krijgen meer mensen financiële hulp.

 • Fris uw verkeerskennis op

  (24-05-2018)

  Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert cursussen in Hilvarenbeek, Diessen en Biest-Houtakker voor onze oudere inwoners die zo lang mobiel willen blijven en op een veilige manier willen blijven deelnemen aan het verkeer.

 • Inrichting buitenruimte nieuwe sportaccommodatie

  (22-05-2018)

  De bouw van het nieuwe zwembad en de sporthal is in volle gang. Ook de buitenruimte wordt aangepakt. In dit bericht leest u over onder andere de inrichting van het parkeerterrein, het nieuwe hekwerk en het groen.

 • Nieuwe kavels in Diessen en Esbeek beschikbaar

  (07-05-2018)

  De gemeente Hilvarenbeek werkt voortdurend aan (uitbreidings)plannen voor woningbouw in alle dorpskernen van onze gemeente. In een aantal dorpskernen treedt de gemeente op als ontwikkelaar. Hierdoor is bouwgrond beschikbaar. Op dit moment zijn er nieuwe kavels beschikbaar in Diessen en Esbeek.

 • Stichting Taxus Taxi gaat weer taxus inzamelen

  (07-05-2018)

  De eerste taxusknopjes steken alweer de kop op en dus begint Stichting Taxus Taxi weer met de voorbereidingen voor de taxusinzameling van dit jaar. Vorig jaar zamelde de stichting genoeg snoeisel in voor de productie van maar liefst 2200 chemotherapieën. Dit jaar heeft de stichting zich ten doel gesteld snoeisel in te zamelen voor 2700 chemotherapieën.

 • Op reis? Controleer of uw paspoort nog geldig is

  (26-04-2018)

  In de aanloop naar de zomervakantie komen er bij ons veel aanvragen voor nieuwe reisdocumenten binnen. Gaat u op vakantie? Controleer dan of uw paspoort of identiteitskaart nog geldig is en vraag – zeker gezien de komende drukte – tijdig een nieuwe aan. Hiervoor dient u een afspraak te maken. Dit kan online via www.hilvarenbeek.nl/afspraak of telefonisch op (013) 505 83 00.

 • Vanaf 15 april kunt u weer subsidie aanvragen

  (19-04-2018)

  Wilt u voor het jaar 2019 in aanmerking komen voor subsidieverlening? Dan kunt u vanaf 15 april weer een aanvraag doen bij de gemeente.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden

Maak een afspraak

Word lid van het inwonerspanel

Aanmelden kan via hilvarenbeek.nl/inwonerspanel