Nieuwsberichten

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Info-avond defensie 4 maart over helikopters

  (18-02-2020)

  Op woensdag 4 maart organiseert het Defensie Helikopter Commando vliegbasis Gilze Rijen een inwonersavond over ‘helikopters boven de gemeente Hilvarenbeek’. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

 • Veilig carnaval vieren, wat doen wij en wat kunt u doen?

  (18-02-2020)

  Carnaval is leuk en gezellig, maar het is ook goed om stil te staan bij uw veiligheid en die van anderen. Denk bijvoorbeeld aan brandveiligheid van carnavalskleding en praalwagens en aan het veilig omgaan met alcohol. In dit bericht leest u wat wij als gemeente doen en wat u zelf kunt doen.

 • Stookontheffing aanvragen

  (17-02-2020)

  Stoken van snoeihout in het buitengebied is toegestaan in de periode van 1 september tot 1 mei. In deze periode kunt u per adres maximaal eenmaal stookontheffing aanvragen. Wilt u nog voor 1 mei 2020 stoken? Vraag dan nu een ontheffing aan, de aanvraagtermijn sluit op 1 maart 2020.

  Meer informatie over stoken

 • Foto-impressie installatie burgemeester Weys

  (14-02-2020)

  Woensdag 5 februari is Evert Weys in Cultureel Centrum Elckerlyc door commissaris van de Koning Wim van de Donk geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Hilvarenbeek.

 • Landbouwverkeer Hilvarenbeek. Samen op weg.

  (14-02-2020)

  De meest creatieve ideeën en oplossingen verzin je niet altijd achter je bureau. Wij hebben daarom alle raadsleden en de werkgroep landbouwverkeer uitgenodigd om samen met ons de weg op te gaan. In 2019 zijn we gestart met een maatregelenpakket om de overlast van landbouwverkeer in Hilvarenbeek te verminderen. In 2020 gaan we hier mee verder. De raad wil hierbij nauw betrokken worden.

 • Klimaatverandering in Nederland

  (13-02-2020)

  Het klimaat verandert en fossiele brandstoffen raken op. De gevolgen hiervan op ons en onze leefomgeving worden steeds meer zichtbaar. We krijgen te maken met steeds extremere weersverschijnselen, wateroverlast door stevige buien en extreem hete zomers.

 • Het gaat vandaag stormen. Wat te doen tijdens storm?

  (09-02-2020)
  • Blijf zoveel mogelijk binnen en wacht tot de storm gaat liggen.
  • Zet uw auto op een zo veilig mogelijke plek
  • Moet u toch de weg op? Luister naar de verkeersinformatie voor de situatie op de weg.
  • Schuil niet onder bomen of bij huizen en blijf uit de buurt van open water.
  • Voer tijdens de storm geen (nood)reparaties aan uw huis uit.
 • NIEUW: duurzaamheidslening

  (06-02-2020)

  Eigenaren en huurders van bestaande woningen in de gemeente Hilvarenbeek kunnen vanaf nu via de gemeente een duurzaamheidslening afsluiten. Met deze persoonlijke lening kunt u energiebesparende maatregelen treffen voor uw huis.

 • Klimaatmakers aan het woord: The Box en Scouting

  (05-02-2020)

  De gemeente werkt samen met haar inwoners aan een klimaatbestendiger en duurzamer Hilvarenbeek. Met de actie ‘Klimaatmakers gezocht’ gingen we op zoek naar inwoners, ondernemers, verenigingen of organisaties met concrete ideeën die het leefklimaat in hun directe omgeving verbeteren. De komende periode maakt u kennis met de tien Klimaatmakers. Deze vijfde rubriek zijn klimaatmakers Scouting & The Box aan het woord.

 • Feestelijke bijeenkomst gouden bruidsparen

  (05-02-2020)

  2020 staat voor onze nieuwe burgemeester Evert Weys - die op 5 februari wordt geïnstalleerd - in het teken van kennismaken met inwoners en organisaties. Eén van de bijeenkomsten die we organiseren, is een feestelijke bijeenkomst voor alle bruidsparen die dit jaar 50 jaar getrouwd zijn. Zodra de datum voor deze bijeenkomst bekend is, sturen we alle gouden bruidsparen een persoonlijke uitnodiging.

 • Koninklijke onderscheiding voor Kim van Korven

  (02-02-2020)

  Op zaterdag 1 februari 2020 heeft burgemeester Harrie Nuijten een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Kim van Korven uit Diessen. Dit gebeurde tijdens feestelijke bijeenkomst georganiseerd door Jong Nederland en waarbij alle verenigingen waarbinnen decoranda actief is aanwezig waren.

 • Gemeentelijke belastingen en WOZ 2020

  (29-01-2020)

  Hij komt er weer aan: het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen. Op dinsdag 25 februari ligt de papieren versie in de brievenbus. Maakt u gebruik van de Berichtenbox van MijnOverheid? Dan vindt u daar eind februari 2020 uw aanslagbiljet van de gemeentelijke belastingen. Deze krijgt u niet meer per post thuisgestuurd.

 • Verplichte zorg meer in eigen omgeving

  (29-01-2020)

  Per 1 januari 2020 is de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz) ingevoerd. De Wvggz vervangt de Wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen (Bopz). De nieuwe wet is bedoeld om ernstige psychische of psychiatrische problemen zo veel als mogelijk te voorkomen en meer in eigen omgeving te behandelen.

 • Pilot met logeerhuis beëindigd

  (29-01-2020)

  De gemeenten Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk hebben in overleg met Leystromen besloten de pilot met het logeerhuis stop te zetten. Een logeerhuis is een tijdelijke woonruimte waar gezinnen in een noodsituatie tot rust kunnen komen. Een veilige plek, vlakbij hun eigen woonomgeving. Tijdens de pilot – die liep van december 2018 tot december 2019 – bleek dat er geen behoefte is aan het gebruik van het logeerhuis.

 • Subsidie fonds cultuur, natuur en water in de buurt

  (25-01-2020)

  Wijk- en buurtverenigingen kunnen weer subsidie krijgen voor gezamenlijke initiatieven op het gebied van cultuur, natuur en klimaat in de buurt. Provincie, Brabantse waterschappen en het Prins Bernhard Cultuurfonds stoppen hiervoor ruim € 1.300.000 in de pot van het Buurtcultuurfonds en het Buurtnatuur- en Buurtwaterfonds.

 • Aanvraag rugzakjes kunst- en cultuureducatie

  (23-01-2020)

  Tussen 1 februari en 31 maart 2020 kunt u een rugzakje aanvragen voor lessen in muziek, zang, dans, theater, kunst, tekenen en Algemene Muzikale Vorming in het cursusjaar 2020-2021.

 • Gids in Geldzaken: hulp bij uw financiën

  (21-01-2020)

  Heeft u vragen over geldzaken? Bijvoorbeeld omdat uw inkomen verandert door scheiding of ziekte? Of lukt het u niet om rond te komen? Klop dan gerust aan bij Roos Nagel, Gids in Geldzaken.

 • Gladheidsbestrijding winter 2019-2020

  (20-12-2019)

  Winterweer kan zorgen voor gladheid. Dat brengt verkeersproblemen met zich mee. Zelfs een temperatuur van enkele graden boven het nulpunt kan al leiden tot ijsvorming en gladheid. Elk jaar bekijken wij het gladheidbestrijdingsplan van het voorgaande jaar en werken we dit bij. In dit artikel leest u wat wij doen aan gladheidsbestrijding en wat u zelf kunt doen.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Maak een afspraak

Openingstijden en bereikbaarheid

Volg ons op social media