Nieuwsberichten

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Start renovatie Vrijthof 11

  (16-08-2018)

  Op 20 augustus start de gemeente met de renovatie van een deel van het gebouw van Vrijthof 11. De renovatie maakt het mogelijk dat het Infopunt (bezoekerscentrum Hilvarenbeek) zijn intrek kan nemen in het gebouw.

 • Diefstal door ‘babbeltruc’

  (16-08-2018)

  De afgelopen twee weken zijn er in onze gemeente op een aantal adressen spullen ontvreemd nadat bewoners slachtoffer zijn geworden van een babbeltruc.

 • Aanvragen geheimhouding persoonsgegevens BRP

  (10-08-2018)

  Van alle inwoners van Hilvarenbeek zijn gegevens opgenomen in de Basisregistratie Personen (BRP). Het is mogelijk om geheimhouding van uw persoonsgegevens aan te vragen. Uw gegevens blijven dan geheim voor bepaalde organisaties.

 • KopieID app: een veilige kopie van ID-bewijs

  (26-07-2018)

  Soms wordt er gevraagd om een kopie van uw paspoort. Bijvoorbeeld bij het huren van een auto of bij het inchecken in een hotel. De KopieID app is een handige app, ontwikkeld door de overheid waarmee u gemakkelijk een veilige kopie van uw identiteitsbewijs (ID-bewijs) maakt met uw smartphone.

 • Zonnepanelen: doe de Zonnescan Brabant

  (26-07-2018)

  Wilt u weten of uw dak geschikt is voor zonnepanelen? Maak dan gebruik van de Zonnescan Brabant. Deze tool is een initiatief van de provincie Noord-Brabant en al ruim 41.000 keer geconsulteerd.

 • ID (uit)lenen is strafbaar

  (19-07-2018)

  Een strafblad, problemen met het verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), twee jaar zonder paspoort en een flinke boete van 370 euro. Dat zijn de gevolgen van het gebruik van een vals ID-bewijs of het (uit)lenen van een ID-bewijs. Dat is niet voor niets, want een ID (uit)lenen is strafbaar.

 • Fris uw verkeerskennis op

  (18-07-2018)

  Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert cursussen in Hilvarenbeek, Diessen en Biest-Houtakker voor onze oudere inwoners die zo lang mobiel willen blijven en op een veilige manier willen blijven deelnemen aan het verkeer.

 • Samen voor duurzame energie

  (18-07-2018)

  Wilt u samen met dorpsbewoners een bijdrage leveren aan het verduurzamen van onze gemeente en de regio Midden-Brabant? Wilt u investeren in windenenergie? Regio Hart van Brabant krijgt door de samenwerking van elf energiecoöperaties vier windmolens op het Spinderterrein in Tilburg. Als lid van Energiecoöperatie Hilverstroom kunt meedoen.

 • Blauwalg vijver Leemputten Esbeek

  (17-07-2018)

  In de vijver Leemputten in Esbeek is door Waterschap De Dommel blauwalg (of botulisme) aangetroffen. Deze bacteriën in het water kunnen schadelijk zijn voor de volksgezondheid. 

 • Vraag tijdig een nieuw reisdocument aan

  (16-07-2018)

  Gaat u op vakantie? Controleer dan of uw paspoort of identiteitskaart nog geldig is en vraag tijdig een nieuwe aan.

 • Zonnepanelen voor voetbalvereniging SVSOS

  (12-07-2018)

  Na Hockeyclub Hilvarenbeek zet ook voetbalvereniging SVSOS een mooie stap richting duurzaamheid met de plaatsing van zonnepanelen.

 • Rookverbod in bos- en natuurgebieden in Hilvarenbeek

  (12-07-2018)

  De natuur in onze gemeente is prachtig maar ook kwetsbaar. Dat geldt zeker op dit moment. Vanwege de aanhoudende droogte en de weersverwachtingen voor de komende periode, is er sprake van verhoogd risico op natuurbranden. Een klein brandje in het bos kan al snel uit de hand lopen. Het grote gevaar van natuurbranden is de onbeheersbaarheid.

 • Inbrekers gaan niet op vakantie

  (05-07-2018)

  Het is weer vakantietijd. Maar let op, want inbrekers gaan niet op vakantie. Neem dus voorzorgsmaatregelen. Kijk eens op www.politie.nl voor tips en vraag uw buren om een oogje in het zeil te houden tijdens uw vakantie.

 • Hockeyclub verduurzaamt verlichting

  (27-06-2018)

  Op De Roodloop is een mooie stap gezet naar een duurzaam sportcomplex. Hockeyclub Hilvarenbeek heeft als eerste sportvereniging van de gemeente de velden volledig voorzien van de nieuwste generatie sportveldledverlichting.

 • Warm weer? Voorkom stankoverlast van afvalcontainer

  (26-06-2018)

  Hoe hoger de temperatuur buiten, hoe groter de kans op stankoverlast van de afvalcontainer. Maar gelukkig is de overlast te beperken. Hoe? We geven u graag een aantal tips.

 • Gasloos bouwen per 1 juli 2018

  (12-06-2018)

  Met ingang van 1 juli 2018 is het voor netbeheerders verboden om gasaansluitingen te realiseren voor nieuwbouwwoningen en nieuwe bouwwerken voor kleinverbruikers met een aansluiting van minder dan 40m3 gas per uur. Het verbod geldt óók op inbreidingslocaties waar al een gasnet ligt. Als u wilt gaan bouwen, kan deze wijziging gevolgen hebben voor uw plannen.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden

Maak een afspraak

Word lid van het inwonerspanel

Aanmelden kan via hilvarenbeek.nl/inwonerspanel