Nieuwsberichten

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Vergaderingen digitaal vanaf 30 september

  (30-09-2020)

  Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen vinden alle raads- en commissievergaderingen met ingang van woensdag 30 september digitaal plaats.

 • Stremming brug Haghorst

  (25-09-2020)

  Vrijdag 18 september raakte de brug in Haghorst zwaar beschadigd doordat een tractor tegen de brug aan reed.

 • Zwerf Afval Pakkers gezocht

  (25-09-2020)

  Wij zoeken een groep vrijwilligers die actief zwerfafval wil opruimen in onze gemeente, de zogenaamde Zwerf Afval Pakkers (ZAP-ers).

 • Sjors Sportief & Creatief van start

  (25-09-2020)

  Op alle basisscholen in onze gemeente zijn de programmaboekjes van Sjors Sportief & Creatief uitgedeeld. In dit boekje staan bijna 200 sportieve en creatieve workshops waaraan basisschoolleerlingen kunnen deelnemen om - gratis of tegen een lage prijs - kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Inschrijven kan via www.sjorssportief.nl.

 • Resultaten onderzoek bezuinigingen bekend

  (25-09-2020)

  In augustus vroegen we u om mee te doen aan een onderzoek naar mogelijkheden om te bezuinigen op onze uitgaven. Ruim 1.000 inwoners deden mee.

 • Geheimhouding persoonsgegevens BRP

  (25-09-2020)

  Van alle inwoners van Hilvarenbeek zijn gegevens opgenomen in de Basisregistratie Personen (BRP). Het is mogelijk om geheimhouding van uw persoonsgegevens aan te vragen. Uw gegevens blijven dan geheim voor bepaalde organisaties.

 • Voorkom strengere coronamaatregelen

  (18-09-2020)

  Op vrijdagavond 18 september kondigde het kabinet strengere maatregelen aan. Die gelden voor een aantal gebieden in de Randstad en in de provincie Utrecht. Want daar steeg het aantal besmettingen de afgelopen weken het sterkst. Ook met de cijfers in onze gemeente gaat het de verkeerde kant op.

 • Asbest verwijderen: hoe werkt dat?

  (17-09-2020)

  Heeft u asbest in uw woning dat u wilt (laten) verwijderen? En weet u niet wat u zelf mag doen en wat een erkend asbestverwijderingsbedrijf moet doen? In dit artikel leest u meer over het verwijderen van asbest.

 • Laat kinderen niet de dupe van een scheiding zijn

  (17-09-2020)

  Wist u dat in ongeveer 20% van alle scheiding waarbij kinderen betrokken zijn, hevige conflicten tussen ouders ontstaan? De problemen worden nog groter als ouders het gezamenlijk gezag niet goed regelen. De negen gemeenten van de regio Hart van Brabant willen minder complexe scheidingen en werken daarom samen om mensen hier goed over te informeren.

 • Koninklijke onderscheiding voor Jac Peeters

  (13-09-2020)

  Zondag 13 september 2020 reikte burgemeester Evert Weys een Koninklijke onderscheiding uit aan Jac Peeters uit Hilvarenbeek. De uitreiking vond plaats na de eucharistieviering in de Petruskerk in Hilvarenbeek.

 • Maaien bermsloten vanaf half oktober

  (09-09-2020)

  Half oktober starten we weer met het maaien van sloten. Dit zijn alle sloten onder inspectie van Waterschap de Dommel langs verharde en onverharde wegen. Voor het maaien van de sloten wordt gebruik gemaakt van de standaard en alternatieve maaimethode. Gebruik maken van de alternatieve maaimethode? Meld dit dan vóór 30 september bij ons.

 • Fotografeer uw groene tuin en win

  (08-09-2020)

  Zaterdag 5 september hadden we maar liefst twee acties op de gemeentewerf. U kon een tegel of 2 klinkers ruilen voor drie mooie planten. Ook kon u gratis compost ophalen, als bedankje voor het scheiden van gft- en groenafval. We hebben veel inwoners op de gemeentewerf mogen ontvangen: alle 900 plantjes zijn weggegeven! En dat is mooi, want samen maken we zo onze gemeente een stukje groener en klimaatbestendiger. Speciale dank aan het B-team voor al hun hulp!

 • Gratis cursus ‘Verkeerskennis ervaren automobilist'

  (08-09-2020)

  Zo lang mogelijk blijven autorijden, ook nu u ouder wordt? Fris uw verkeerskennis op met de cursus ‘Verkeerskennis voor de ervaren automobilist’. Veilig Verkeer Nederland organiseert deze Opfriscursus in opdracht van de gemeente Hilvarenbeek en in samenwerking met de lokale seniorenverenigingen.

 • Hele maand oktober: regentonactie

  (28-08-2020)

  De hele maand oktober organiseren wij een regentonactie. Tijdens deze actie kunt u met korting een regenton aanschaffen. Door een regenton te plaatsen in uw tuin, helpt u mee om wateroverlast tegen te gaan. De actie is een samenwerking met Hubo Hilvarenbeek.

 • Afsluiting Hoge Zij Vrijthof - hoe denkt u erover?

  (26-08-2020)

  Vanaf 1 juni is de Hoge Zij van de Vrijthof tijdelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

 • Grip op corona: aanvullende maatregelen

  (11-08-2020)

  Het aantal besmettingen met corona loopt snel op. Het is eerder gelukt om het virus onder controle te krijgen. Dat lukt opnieuw wanneer we ons allemaal aan de basisregels houden en rekening houden met de aanvullende maatregelen die op donderdag 6 augustus bekend werden gemaakt.

 • Het gaat vandaag stormen. Wat te doen tijdens storm?

  (09-02-2020)
  • Blijf zoveel mogelijk binnen en wacht tot de storm gaat liggen.
  • Zet uw auto op een zo veilig mogelijke plek
  • Moet u toch de weg op? Luister naar de verkeersinformatie voor de situatie op de weg.
  • Schuil niet onder bomen of bij huizen en blijf uit de buurt van open water.
  • Voer tijdens de storm geen (nood)reparaties aan uw huis uit.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Volg ons op social media