Nieuwsberichten

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Zwemveiligheid testen tijdens zwemchallenge

  (18-04-2019)

  Laco sportcentrum Hilvarenbeek biedt – in samenwerking met gemeente Hilvarenbeek – op 7, 9 en 11 mei de Nationale zwemchallenge aan. Aan deze challenge kunnen alle kinderen uit Hilvarenbeek, die in het bezit zijn van een A-diploma, gratis meedoen om hun zwemvaardigheid te testen. Iedere deelnemer ontvangt een persoonlijk advies met daarin eventuele verbeterpunten. De zwemchallenge is in de Nationale Maand van de Zwemveiligheid.

 • Stem op uw favoriete Klimaatmaker

  (17-04-2019)

  Veel goede ideeën werden ingezonden naar aanleiding van de wedstrijd Klimaatmakers gezocht. Op woensdag 10 april presenteerden de inzenders deze tijdens een pitchavond. In de categorie kleine projecten werden alle deelnemers met een prijs beloond. U kunt tot 1 mei stemmen op een initiatief in de categorie grote projecten via hilvarenbeek.nl/klimaatmakersgezocht

 • Monumentenwandeling door centrum Hilvarenbeek

  (17-04-2019)

  Donderdag 11 april om 15.30 uur onthulden Heemkundige kring Hilvarenbeek, Hilvarenbeek Infopunt en gemeente Hilvarenbeek op feestelijke wijze de attentietegels van de nieuwe monumentenwandeling. In het centrum van Hilvarenbeek liggen elf attentietegels die in tekst en met foto’s de wandelaar informatie geven over de historie van de monumenten.

 • Burgemeester ontvangt geslaagden verkeersexamen

  (17-04-2019)

  Op 4 en 5 april legden de leerlingen uit groep 7/8 uit onze gemeente het jaarlijkse verkeersexamen af. Afgelopen donderdag reikte een trotse wethouder Van de Loo de diploma’s uit aan alle geslaagden. Gitte van de Wal uit Diessen (10 jaar, Basisschool St. Willibrordus) en Veerle Meurrens uit Hilvarenbeek (10 jaar, Samenwijs Doelakkers) maakten als enigen geen enkele fout tijdens het examen. Daarom mochten zij op bezoek komen bij burgemeester Nuijten voor een stukje taart. Gefeliciteerd Gitte, Veerle en alle andere geslaagden!

 • Hilverstraat weer deels tweerichtingsverkeer

  (10-04-2019)

  Op vrijdag 12 april wordt de oorspronkelijke verkeerssituatie in de Hilverstraat weer hersteld naar een gedeeltelijk tweerichtingsverkeer. Het gaat om het gedeelte tussen de Jumbo en de Diessenseweg.

 • Afvalscheidingstip #2: Tas in de kast

  (10-04-2019)

  Tip voor terugdringen hoeveelheid restafval: bewaar uw boodschappentas in de voorraadkast

  Bewaar een tas voor uw boodschappen in de voorraadkast. Ieder keer als u naar de winkel gaat, ziet u wat u al in huis hebt en koopt u niet teveel. Zo verspilt u minder voedsel en voorkomt u onnodig afval.

 • Milieustraat gesloten op 27 april

  (04-04-2019)

  In verband met Koningsdag is de milieustraat op zaterdag 27 april de hele dag gesloten.

 • Dankwoord burgemeester Palmen

  (03-04-2019)

  Het waren negen bijzondere en mooie jaren. Jaren waarin we samen veel hoogtepunten hebben gevierd. De Toekomstvisie 2030, de komst van cultureel centrum Elckerlyc, de realisatie van samenwijsaccommodaties, glasvezel in heel onze gemeente, noodopvang van vluchtelingen, bezoeken van Koningin en Koning, een nieuwe duurzame sporthal en zwembad. Allemaal projecten die laten zien wat voor een kracht er in de Hilvarenbeekse samenleving zit. De kracht om samen onze gemeente te verbeteren, samen dingen op te pakken, te organiseren en voor elkaar te krijgen. Maar ook bij dieptepunten stonden we dicht bij elkaar. Hou deze ‘kracht van samen’ vast. Hilvarenbeek is een fantastische gemeente, zorg er samen goed voor.

 • Vraag nu de jaarlijkse subsidie voor 2020 aan

  (03-04-2019)

  Bent u een vereniging, stichting of andere maatschappelijke organisatie uit de gemeente Hilvarenbeek en wilt u voor het jaar 2020 in aanmerking komen voor subsidieverlening? Dan kunt u vanaf 1 april weer een aanvraag doen bij de gemeente.

 • Damoclesbeleid gemeente Hilvarenbeek gewijzigd

  (03-04-2019)

  De burgemeester heeft op 26 maart 2019 het Damoclesbeleid de gemeente Hilvarenbeek gewijzigd. Dit beleid geeft de burgemeester de bevoegdheid om panden te sluiten waar een hennepkwekerij of drugs is aangetroffen.

 • Wethouder volgt gymles van sportcoach

  (20-03-2019)

  Sinds dit schooljaar is op alle Hilvarenbeekse scholen een sportcoach aan de slag. Kinderen krijgen één uur in de week les van een vakleerkracht die specifiek is opgeleid aan de academie voor lichamelijke opvoeding om gymlessen te verzorgen. Wethouder Gerrit Overmans wilde zelf ook ervaren hoe het is om van een sportcoach les te krijgen. Op vrijdag 15 maart nam hij deel aan de gymles van sportcoach Kevin van Maasakker op Samenwijs De Doelakkers in Hilvarenbeek. 

 • Permanente routebordjes verkeersexamen

  (13-03-2019)

  Misschien heeft u de bewegwijzeringsborden voor het verkeersexamen afgelopen week al zien hangen. Op 5 april is het voor de hoogste groepen van de basisscholen weer tijd voor het jaarlijkse praktijkexamen. De leerlingen kunnen dus binnenkort gaan oefenen.

 • Afvalscheidingstip #1: GFT-bakje

  (13-03-2019)

  Tip voor terugdringen hoeveelheid restafval: gebruik een GFT-bakje op uw aanrecht

  Gebruik gedurende de dag een bakje op het aanrecht voor uw GFT-resten. Dan voorkomt u dat het huis gaat stinken en u komt minder snel in de verleiding om het toch bij het restafval te gooien. Bovendien hoeft u niet voor iedere bananenschil naar buiten in de kou. Zo wordt GFT scheiden makkelijker.

 • Vrijwilliger Ties Grootjans: tuinman met luisterend oor

  (13-03-2019)

  Ties Grootjans raakte ongeveer acht jaar geleden op een jaarmarkt in gesprek met medewerkers van ContourdeTwern. Hij ging eens langs op kantoor en sinds dien houdt hij als vrijwilliger kleine en middelgrote tuinen bij en is hij voor de mensen een luisterend oor.rn.nl.

 • Waarnemend burgemeester Nuijten gestart per 1 april

  (25-02-2019)

  Op maandag 1 april is Harrie Nuijten gestart als waarnemend burgemeester van de gemeente Hilvarenbeek. Burgemeester Nuijten volgt burgemeester Palmen op, die op vrijdag 29 maart afscheid nam van de inwoners van de gemeente. Hij werd op 1 april benoemd als burgemeester van Horst aan de Maas. 

 • Nieuw: nieuwsbrief gemeentepagina Hilverbode

  (25-02-2019)

  Wekelijks publiceren wij op de gemeentepagina in huis-aan-huisblad de Hilverbode het laatste nieuws uit de gemeente Hilvarenbeek. Met de nieuwsbrief 'Gemeentepagina Hilverbode' is het nu ook mogelijk om de gemeentepagina wekelijks digitaal te ontvangen.

 • Actie op Geldzaken

  (20-02-2019)

  Met de pilot Actie op Geldzaken bundelen de gemeenten Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk samen met Leystromen de krachten om mensen met (beginnende) schulden actief te benaderen en zo grotere problemen te voorkomen.

 • Zonnepanelen gemeentehuis in werking gesteld

  (25-10-2018)

  Wethouder Van der Put stelde deze week 147 zonnepanelen in werking op het dak van het gemeentehuis.

 • Gemeente verduurzaamt gebouwen

  (23-08-2018)

  Duurzaamheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid, maar als gemeente dragen wij graag ons steentje bij. Vorig jaar gaf de raad opdracht voor het verduurzamen van de gemeentelijke gebouwen en stelde hier ook een budget voor beschikbaar. Afgelopen maandag werd het begin hiervoor gemaakt in Esbeek.

 • Hockeyclub verduurzaamt verlichting

  (27-06-2018)

  Op De Roodloop is een mooie stap gezet naar een duurzaam sportcomplex. Hockeyclub Hilvarenbeek heeft als eerste sportvereniging van de gemeente de velden volledig voorzien van de nieuwste generatie sportveldledverlichting.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Volg ons op social media

Word lid van het inwonerspanel

Aanmelden kan via hilvarenbeek.nl/inwonerspanel