Nieuwsberichten

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Verkeersveiligheid de Elst: rijd voorzichtig

  (11-10-2018)

  Gaat u met de auto naar de Elst? Houd ook in de straten aan de rand van de wijk rekening met de aanwezigheid van kinderen in de buurt en rijd voorzichtig. Zo blijft de wijk verkeersveilig, ook tijdens de werkzaamheden aan de Valentina Tereshkovastraat.

 • Onderzoek 'Verkiezingen op komst'

  (11-10-2018)

  Dit voorjaar deden we mee aan een onderzoek van Tilburg University naar de opkomst bij gemeenteraadsverkiezingen. Het onderzoek ging over de vraag of brieven aan inwoners en een deur-tot-deurcampagne effect hebben op de opkomst. Onlangs werden de resultaten bekend.

 • Natuurbrandoefening op landgoed De Utrecht

  (11-10-2018)

  Brandweer Midden- en West-Brabant organiseert op donderdag 18 oktober een grote natuurbrandoefening op landgoed De Utrecht.

 • Reconstructie fietspaden vanaf 15 oktober

  (11-10-2018)

  Om het fietscomfort te verbeteren starten we maandag 15 oktober met de reconstructie van gedeelten van de fietspaden aan de Goirlesedijk, Westelbeersedijk, Hakvoortseweg en Esbeekseweg.

 • Kom in actie met een regenton

  (27-09-2018)

  Inwoners van de gemeente Hilvarenbeek kunnen in de maand oktober een regenton kopen en de gemeente Hilvarenbeek betaalt een deel van de aanschafkosten. Met deze regentonnenactie willen we samen met u een stapje zetten naar een klimaatbestendiger Hilvarenbeek. Met een regenton voorkomen we dat regenwater via de regenpijp in het riool. Dat is mooi want regenwater kan nuttig ingezet worden.

 • Bladkorven plaatsen vanaf 15 oktober

  (27-09-2018)

  De herfst is weer aangebroken. Nu het blad begint te vallen, plaatst de gemeente vanaf 15 oktober weer bladkorven om het afgevallen blad van gemeentelijke bomen te verzamelen.

 • 28 oktober: opening Roodloop

  (27-09-2018)

  Op zondag 28 oktober vieren we op een feestelijke manier de opening van de nieuwe sportaccommodatie aan de Roodloop.

 • Koninklijke onderscheiding Cock aan het Rot

  (22-09-2018)

  Op zaterdag 22 september heeft de heer C. aan het Rot tijdens het Hopfeest, ter gelegenheid van de eerste hopoogst van het nieuwe hopveld van brouwerij De Roos een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Ryan Palmen.

 • Denk mee: raad wil anders werken

  (20-09-2018)

  Na de verkiezingen van 21 maart is de gemeenteraad een nieuwe weg ingeslagen. Er is een raadsbreed programma-akkoord gesloten en iedereen die dat wilde, kon solliciteren om wethouder te worden in Hilvarenbeek.

 • Realiseer uw idee voor de buurt met Kern met Pit

  (20-09-2018)

  Hebt u een idee voor uw buurt? Schrijf u dan in voor Kern met Pit. Lukt het om het project binnen een jaar te realiseren, dan krijgt het project 1000 euro en het Kern met Pit-predicaat.

 • Vrijwilliger in het zonnetje

  (20-09-2018)

  Guus Buijlinckx (58) uit Esbeek is sinds zijn 17e actief binnen het carnaval in zijn dorp en de lokale voetbalclub Tuldania. Ook zet hij zich al twintig jaar in als secretaris van de Sportraad. Guus heeft deze taken op zich genomen, omdat hij naar eigen zeggen graag dingen regelt.

 • Gemeente start regentonnenactie

  (13-09-2018)

  De gemeente wil graag stimuleren dat inwoners regenpijpen afkoppelen van het riool. Het zorgt er namelijk ook voor dat het riool minder snel overbelast raakt bij hevige regenbuien. We organiseren daarom dit najaar een regentonnenactie. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen het regenwater rechtstreeks in uw tuin te laten lopen.

 • ID (uit)lenen is strafbaar

  (19-07-2018)

  Een strafblad, problemen met het verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), twee jaar zonder paspoort en een flinke boete van 370 euro. Dat zijn de gevolgen van het gebruik van een vals ID-bewijs of het (uit)lenen van een ID-bewijs. Dat is niet voor niets, want een ID (uit)lenen is strafbaar.

 • Zonnepanelen voor voetbalvereniging SVSOS

  (12-07-2018)

  Na Hockeyclub Hilvarenbeek zet ook voetbalvereniging SVSOS een mooie stap richting duurzaamheid met de plaatsing van zonnepanelen.

 • Hockeyclub verduurzaamt verlichting

  (27-06-2018)

  Op De Roodloop is een mooie stap gezet naar een duurzaam sportcomplex. Hockeyclub Hilvarenbeek heeft als eerste sportvereniging van de gemeente de velden volledig voorzien van de nieuwste generatie sportveldledverlichting.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden

Maak een afspraak

Word lid van het inwonerspanel

Aanmelden kan via hilvarenbeek.nl/inwonerspanel