Nieuwsberichten

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Uitnodiging 29 maart: afscheid burgemeester

  (14-02-2019)

  Na negen jaar neemt onze burgemeester afscheid van Hilvarenbeek. In april start hij als burgemeester van de gemeente Horst aan de Maas. Ter gelegenheid van zijn afscheid organiseren we twee speciale bijeenkomsten waarin u persoonlijk afscheid kunt nemen. De gemeenteraad neemt afscheid van de burgemeester in zijn vergadering van donderdag 28 maart. U bent hier van harte welkom op de publieke tribune.

 • Eindrapportage werkgroep landbouwverkeer

  (14-02-2019)

  Inwoners ervaren hinder van landbouwverkeer in de kern en directe omgeving van Hilvarenbeek. Hinder vanwege gevaarlijke situaties, geluidsoverlast en verkeersopstoppingen. In de politiek en ook daarbuiten is volop nagedacht over mogelijke oplossingen. Dat gebeurde bijvoorbeeld in de klankbordgroep landbouwverkeer. Dit leverde nog geen oplossingen met voldoende draagvlak op. Daarom werd vorig jaar afgesproken een nieuwe start te maken met een nieuw proces. Een werkgroep van vertegenwoordigers uit de klankbordgroep - waarin alle belangen zijn vertegenwoordigd - vormde de motor van dit proces. Eind januari presenteerde de werkgroep haar eindrapport met een voorstel voor een pakket aan maatregelen. Meer daarover leest u in dit artikel.

 • Gewijzigde openingstijden carnaval

  (14-02-2019)

  In verband met carnaval zijn wij op maandag 4 maart en dinsdag 5 maart tussen 9.00 en 13.00 uur geopend voor bezoekers en telefonisch bereikbaar.

 • Inloopmiddag 20 februari bomen Gildelaan

  (13-02-2019)

  Aan de Gildelaan staan een groot aantal eikenbomen (Quercus robus). Van diverse bewoners hebben we klachten gekregen over deze bomen. De wortels van de bomen drukken het straatwerk omhoog. Om die reden is voor de bomen een kapvergunning aangevraagd. In deze brief informeren wij u over de voorgenomen plannen en de inloopmiddag waarop u uw mening kenbaar kunt maken.   

 • Kansen voor bedreigde flora en fauna Turkaa

  (13-02-2019)

  In het Diessense Turkaa zijn met steun van provincie Noord-Brabant diverse werkzaamheden uitgevoerd om de bossen en biodiversiteit te herstellen. Door verdroging en de aanwezigheid van naaldboomsoorten en Amerikaanse eik, ontwikkelde de Turkaa zich niet zoals gewenst.

 • Baarschots pronkstuk in de maak

  (13-02-2019)

  Wethouder Van de Loo (links op de foto) neemt samen met Jack Linnemans (comité Leefbaar Baarschot, in het midden) en Toon Reijrink (Reijrink Staalconstructie, rechts op de foto) een kijkje bij de productie van de nieuwe brugleuningen.

 • Verslag praktische avond dementie

  (13-02-2019)

  Op 6 februari organiseerde Wij-Wel samen met de Vergeten Tuin en Dementievriendelijke Gemeente (DVG) in Partycentrum Hercules in Diessen, een praktische avond over dementie.  Allerlei hulpmiddelen die mantelzorgers ontlasten, passeerden de revue en er was aandacht voor overbelasting bij mantelzorgers en voor bewegen. Meer informatie konden bezoekers krijgen bij diverse informatiestandjes.

 • Doe mee met de Voedsel 1000

  (12-02-2019)

  Op dinsdag 19 februari organiseert de provincie Noord-Brabant de Voedsel 1000. De Voedsel 1000 is een initiatief om Brabanders, van boer tot burger, uit te nodigen om met elkaar in gesprek te gaan over de toekomst van ons Brabantse voedselsysteem. 

 • Informatieavond Klimaatmakers goed bezocht

  (11-02-2019)

  Op woensdagavond 6 februari was de informatieavond voor de actie ‘Klimaatmakers gezocht’. Zo’n 30 inwoners kwamen met hun ideeën naar Partycentrum Hercules in Diessen. Tijdens deze inspirerende avond gaven deskundigen en wethouders Van de Loo en Van der Put presentaties over klimaatthema’s als water, energie en biodiversiteit. Ook was er een infomarkt.

 • Eindrapportage werkgroep landbouwverkeer

  (11-02-2019)

  Inwoners ervaren hinder van landbouwverkeer in de kern en directe omgeving van Hilvarenbeek. Hinder vanwege gevaarlijke situaties, geluidsoverlast en verkeersopstoppingen. In de politiek en ook daarbuiten is volop nagedacht over mogelijke oplossingen.

 • Vrijwilliger Beitske verlaat de Participatieraad

  (07-02-2019)

  Na 11 jaar heeft Beitske Feldbrugge als secretaris afscheid genomen van de Participatieraad. Zij heeft al die jaren met veel interesse en vooral plezier gewerkt. Beitske denkt het werk wel te missen, maar ze heeft de beslissing om af te treden uit volle overtuiging genomen.

 • Gemeenten contracteren partijen Wmo-begeleiding

  (07-02-2019)

  In totaal 92 zorgaanbieders zijn gecontracteerd om vanaf 1 april a.s. uitvoering te geven aan de Wmo begeleiding in de regio Hart van Brabant. De zeven deelnemende gemeenten – Goirle, Oisterwijk, Hilvarenbeek, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden en Tilburg – hebben daartoe het afgelopen jaar een uitgebreid aanbestedingstraject doorlopen. Gisteren werden de eerste contracten ondertekend.

 • Seksueel misbruik(t)? Blauwe Maan helpt!

  (07-02-2019)

  Hij werd als jongetje misbruikt binnen de katholieke kerk. Ruim 50 jaar droeg hij dit geheim met zich mee.  Toen hij uiteindelijk zijn verhaal deed bij de politie, bleek het misbruik verjaard. Jacob(68): “Ik was bloedlink. Een bankoverval verjaart, dít niet!”

 • Kansen voor bedreigde flora en fauna Turkaa

  (07-02-2019)

  In het Diessense Turkaa zijn met steun van provincie Noord-Brabant diverse werkzaamheden uitgevoerd om de bossen en biodiversiteit te herstellen.

 • Wandelpanelen vernieuwd

  (04-02-2019)

  Onlangs zijn alle wandelpanelen in de gemeente Hilvarenbeek in samenwerking met Routebureau Brabant vervangen door nieuwe panelen.

 • Gratis compost op 23 en 27 maart

  (04-02-2019)

  Inwoners van de gemeente Hilvarenbeek kunnen op 23 en 27 maart gratis losse compost ophalen bij de gemeentewerf. Met deze actie willen wij u – samen met de producent van de compost Attero – bedanken voor uw inspanning om gft- en groenafval gescheiden aan te bieden.

 • Haal GFT uit het restafval

  (31-01-2019)

  Wist u dat zo’n dertien procent van ons eten jaarlijks ongebruikt in de restafvalcontainer verdwijnt? Dat is ruim veertig kilo voedsel per persoon per jaar. Het komende jaar delen wij een aantal praktische tips met u over hoe u GFT makkelijker kunt scheiden en zo afval kunt voorkomen.

 • Aanvraag rugzakje kunst- en cultuureducatie

  (31-01-2019)

  Tussen 1 februari en 31 maart 2019 kunt u een rugzakje aanvragen voor lessen in muziek, zang, dans, theater en Algemene Muzikale Vorming in het cursusjaar 2018-2019. Kinderen vanaf 4 jaar die in Hilvarenbeek wonen en bij aanvang van het cursusjaar nog geen 18 jaar zijn, komen in aanmerking. U kunt per leerling twee rugzakjes aanvragen; één voor muziek of zang en één voor Algemene Muzikale Vorming, dans of theater. Voorwaarde is dat de lessen gegeven worden door een erkend docent in Elckerlyc (Hilvarenbeek) of in Hercules (Diessen).

 • Save the date: afscheid burgemeester Palmen

  (31-01-2019)

  Op vrijdag 29 maart nemen wij feestelijk afscheid van burgemeester Palmen. Komt u hem ook de hand schudden? Noteer de datum dan alvast in uw agenda. Meer informatie volgt binnenkort.

 • Pilot met WhatsApp Baarschotsestraat

  (29-01-2019)

  In november 2018 zijn we gestart met de reconstructie van de Baarschotsestraat. Om inwoners actief te informeren over de vorderingen van het project is een nieuw communicatiemiddel beschikbaar. Wie op de hoogte wil blijven, kan zich aanmelden voor een WhatsApp-verzendlijst.

 • Aanslagen belastingen in uw online brievenbus

  (29-01-2019)

  Op 26 februari 2019 ontvangt u het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen 2019 in uw brievenbus. Via de berichtenbox van MijnOverheid.nl is uw aanslagbiljet mogelijk al zichtbaar. Vanaf maandag 25 februari is het mogelijk om digitaal uw taxatieverslag in te zien via MijnOverheid of via woz-portaal.hilvarenbeek.nl. Indien u het niet eens bent met uw aanslagbiljet, dan kunt u vanaf maandag 25 februari bezwaar maken via woz-portaal.hilvarenbeek.nl

 • Seksueel misbruik(t)? U staat er niet alleen voor!

  (10-01-2019)

  Het is belangrijk om bij seksueel misbruik hulp te zoeken. Door dit bespreekbaar te maken merkt u dat u er niet alleen voor staat. Dat geldt voor slachtoffers, maar ook voor partners, ouders of andere familieleden. U kunt praten met professionals en met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Bij Blauwe Maan kunt u gratis terecht en zonder doorverwijzing.

 • Meer wifi-hotspots dankzij Europese Commissie

  (10-01-2019)

  Gemeente Hilvarenbeek krijgt een voucher ter waarde van € 15.000 in het kader van project WiFi4EU van de Europese Commissie. Dit bedrag is bedoeld om de komende anderhalf jaar gratis wifi-hotspots te installeren in openbare ruimten. Met WiFi4EU stelt de Europese Commissie in de periode 2017-2020 in totaal € 120 miljoen beschikbaar voor de aanleg van gratis wifi in Europese gemeenten.

 • ID (uit)lenen is strafbaar

  (16-11-2018)

  Een strafblad, problemen met het verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), twee jaar zonder paspoort en een flinke boete van 370 euro. Dat zijn de gevolgen van het gebruik van een vals ID-bewijs of het (uit)lenen van een ID-bewijs. Dat is niet voor niets, want een ID (uit)lenen is strafbaar.

 • Zonnepanelen gemeentehuis in werking gesteld

  (25-10-2018)

  Wethouder Van der Put stelde deze week 147 zonnepanelen in werking op het dak van het gemeentehuis.

 • Gemeente verduurzaamt gebouwen

  (23-08-2018)

  Duurzaamheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid, maar als gemeente dragen wij graag ons steentje bij. Vorig jaar gaf de raad opdracht voor het verduurzamen van de gemeentelijke gebouwen en stelde hier ook een budget voor beschikbaar. Afgelopen maandag werd het begin hiervoor gemaakt in Esbeek.

 • Hockeyclub verduurzaamt verlichting

  (27-06-2018)

  Op De Roodloop is een mooie stap gezet naar een duurzaam sportcomplex. Hockeyclub Hilvarenbeek heeft als eerste sportvereniging van de gemeente de velden volledig voorzien van de nieuwste generatie sportveldledverlichting.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Word lid van het inwonerspanel

Aanmelden kan via hilvarenbeek.nl/inwonerspanel