Nieuwsberichten

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Diessense brandweermannen Koninklijk onderscheiden

  (07-12-2019)

  Zaterdag 7 december reikt burgemeester Harrie Nuijten twee Koninklijke onderscheidingen uit tijdens de jaarlijkse korpsavond van de brandweer Midden- en West Brabant team Diessen en team Hilvarenbeek. De heren Peter Timmermans en Theo van Spreeuwel ontvangen deze avond een Koninklijke onderscheiding.

 • Wij blijven bereikbaar via WhatsApp

  (04-12-2019)

  Sinds enkele maanden kunt u met algemene vragen snel en eenvoudig contact met ons opnemen via WhatsApp. WhatsApp maakte onlangs bekend dat gemeenten de berichtendienst niet meer mogen gebruiken. Door over te schakelen op een andere werkwijze blijft de gemeente Hilvarenbeek toch bereikbaar via WhatsApp. Meer hierover leest u in dit bericht.

 • Verscherpt toezicht in het buitengebied

  (04-12-2019)

  We hebben de afgelopen maanden het toezicht in het buitengebied verscherpt. Dit doen we omdat we regelmatig klachten krijgen. Die klachten gaan vaak over het dumpen van afval maar bijvoorbeeld ook over ‘wildcrossen’ in de bossen.

 • Maandag 6 januari: gratis inzamelen kerstbomen

  (04-12-2019)

  Op maandag 6 januari halen wij gratis huis-aan-huis kerstbomen op. Daarmee willen wij voorkomen dat kerstbomen op straat en in plantsoenen terechtkomen. Inzameling vindt plaats bij alle woningen binnen de bebouwde kom.

 • Klimaatmakers aan het woord

  (04-12-2019)

  De gemeente werkt samen met haar inwoners aan een klimaatbestendiger en duurzamer Hilvarenbeek. Met de actie ‘Klimaatmakers gezocht’ gingen we op zoek naar inwoners, ondernemers, verenigingen of organisaties met concrete ideeën die het leefklimaat in hun directe omgeving verbeteren. Dit najaar maakt u kennis met de tien Klimaatmakers. Een van de klimaatmakers is Samenwijs Starrebos uit Hilvarenbeek met hun groene schoolplein.

 • Gemeenteraad wil Evert Weys als nieuwe burgemeester

  (03-12-2019)

  De gemeenteraad is op 3 december 2019 geïnformeerd over de te benoemen nieuwe burgemeester, de heer Evert Weys (46 jaar). Hij woont in Bergen op Zoom. Door zijn werkzaamheden als senior beleidsmedewerker en projectleider heeft hij kennis en ervaring op het gebied van het sociale domein in brede zin. Hij is sinds dit jaar wethouder Economie, Cultuur en Sport van Bergen op Zoom. Daarvoor was hij sinds 2012 lid van de gemeenteraad van Bergen op Zoom en sinds 2014 fractievoorzitter.

 • Handleiding bouwpakket vogelnestkastjes

  (02-12-2019)

  Gaat uw vereniging aan de slag met een van de 1300 nestkastjes die Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek e.o. en de gemeente Hilvarenbeek op zaterdag 30 november uitdeelden? In dit bericht vindt u de handleiding voor het in elkaar zetten van het nestkastje en een aantal nuttige tips.

 • Wintertips voor uw afvalcontainer

  (27-11-2019)

  Wanneer de temperatuur onder het nulpunt komt, loopt u het risico dat afval vastvriest in de container. Hieronder vindt u tips die u helpen voorkomen dat uw container niet (geheel) kan geleegd vanwege een vastgevroren deksel of afval.

 • Aangepaste openingstijden feestdagen 2019

  (21-11-2019)

  In dit bericht leest u de gewijzigde openingstijden van het gemeentehuis en de milieustraat en de wijzigingen rondom het ophalen van afval rondom de feestdagen in 2019.

 • Gids in Geldzaken: hulp bij uw financiën

  (20-11-2019)

  Heeft u vragen over geldzaken? Bijvoorbeeld omdat uw inkomen verandert door scheiding of ziekte? Of lukt het u niet om rond te komen? Klop dan gerust aan bij Roos Nagel, Gids in Geldzaken.

 • Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

  (20-11-2019)

  Nu de wintertijd is ingegaan en het in de avond vroeg donker wordt, neemt ook de kans op woninginbraak toe. Vroeg in de avond is voor inbrekers een gunstige tijd om in te breken.

 • Koorzangers, doe mee aan spektakel Eldorado

  (20-11-2019)

  Op 22, 23 en 24 mei 2020 wordt de muziektheatervoorstelling Eldorado gespeeld op een boerenlocatie in de omgeving van Hilvarenbeek. In Hilvarenbeek doen de Koninklijke Harmonie Concordia, Harmonie St. Willibrordus en het koor De Beekse Cantorij al mee. Maar dat is niet genoeg! Er zijn nog veel meer zangers en zangeressen welkom in het speciaal op te richten projectkoor voor Eldorado.

 • Meld overlast van motorcrossers

  (13-11-2019)

  Wordt u geconfronteerd met crossers in de bossen? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844.

 • Wlz-aanvraag doen? Laat u informeren

  (30-10-2019)

  Wanneer u een aanvraag wilt doen voor de Wet Langdurige Zorg (Wlz), is het belangrijk dat u over de juiste informatie beschikt. Heeft u vragen of zorgen? Neem dan contact met ons op, zodat u goed voorbereid aan de aanvraag kunt beginnen.

 • Extra raadsvergadering voordracht nieuwe burgemeester

  (22-10-2019)

  De gemeenteraad van Hilvarenbeek besluit op donderdagavond 24 oktober 2019 tijdens een extra raadsvergadering over de aanbeveling van de te benoemen nieuwe burgemeester.

 • Plaatsing bladkorven vanaf 14 oktober

  (08-10-2019)

  Vanaf 14 oktober plaatst de gemeente weer bladkorven om het afgevallen blad van gemeentelijke bomen te verzamelen. Dit blad komt vaak in grote hoeveelheden terecht op gemeentegrond, maar ook in de tuinen van particulieren. Veel mensen ruimen dit bladafval op, met als gevolg een volle GFT-container.

 • Wat gaan we nu doen met de Hispohal?

  (19-09-2019)

  Voor de zomer hebben wij met een groep inwoners en organisaties ideeën verzameld voor de herontwikkeling voor deze locatie. De ideeën die tijdens deze brainstormsessie naar voren kwamen, waren talrijk. Maar er was ook veel overlap. Op 19 juni spraken we zelfs al over het combineren van aantal ideeën zoals wonen en zorg bij elkaar op één plek.

 • Bekendmakingen ontvangen in uw mailbox?

  (14-08-2019)

  Officiële bekendmakingen – zoals publicaties over vergunningen en bestemmingsplannen – vindt u in verkorte vorm wekelijks op deze pagina. We publiceren de volledige bekendmakingen op hilvarenbeek.nl/bekendmakingen. Wist u dat u onze bekendmakingen ook per e-mail kunt ontvangen? Via de gratis 'E-mailservice Bekendmakingen' kunt u zich snel en gemakkelijk laten informeren.

 • Nieuw: nieuwsbrief gemeentepagina Hilverbode

  (25-02-2019)

  Wekelijks publiceren wij op de gemeentepagina in huis-aan-huisblad de Hilverbode het laatste nieuws uit de gemeente Hilvarenbeek. Met de nieuwsbrief 'Gemeentepagina Hilverbode' is het nu ook mogelijk om de gemeentepagina wekelijks digitaal te ontvangen.

 • Zonnepanelen gemeentehuis in werking gesteld

  (25-10-2018)

  Wethouder Van der Put stelde deze week 147 zonnepanelen in werking op het dak van het gemeentehuis.

 • Gemeente verduurzaamt gebouwen

  (23-08-2018)

  Duurzaamheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid, maar als gemeente dragen wij graag ons steentje bij. Vorig jaar gaf de raad opdracht voor het verduurzamen van de gemeentelijke gebouwen en stelde hier ook een budget voor beschikbaar. Afgelopen maandag werd het begin hiervoor gemaakt in Esbeek.

 • Hockeyclub verduurzaamt verlichting

  (27-06-2018)

  Op De Roodloop is een mooie stap gezet naar een duurzaam sportcomplex. Hockeyclub Hilvarenbeek heeft als eerste sportvereniging van de gemeente de velden volledig voorzien van de nieuwste generatie sportveldledverlichting.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Volg ons op social media