Nieuwsberichten

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • In gesprek met de mantelzorgconsulente

  (16-01-2020)

  Heeft u als mantelzorger behoefte aan een gesprek? Dan kunt u terecht bij Marjolein Lammers, mantelzorgconsulent in de gemeente Hilvarenbeek.

 • WOZ en gemeentelijke belastingen in uw online brievenbus

  (16-01-2020)

  Maakt u gebruik van de Berichtenbox van MijnOverheid? Dan ontvangt u post van de overheid digitaal. Hier vindt u eind februari 2020 uw aanslagbiljet van de gemeentelijke belastingen. Deze krijgt u niet meer per post thuisgestuurd.

 • Installatie Evert Weys als burgemeester

  (16-01-2020)

  Evert Weys wordt op woensdag 5 februari 2020 door Wim van de Donk, commissaris van de Koning, geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Hilvarenbeek. De installatie vindt plaats tijdens een raadsvergadering in Elckerlyc (Achter ‘t Raadhuis 2, Hilvarenbeek).

 • Erepenning gemeente Hilvarenbeek Lambert van Nistelrooij

  (13-01-2020)

  Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op dinsdag 7 januari reikte burgemeester Harrie Nuijten een erepenning van de gemeente Hilvarenbeek uit aan Lambert van Nistelrooij. Hij ontving de erepenning als blijk van waardering, genegenheid en dankbaarheid voor zijn grote verdiensten voor de gemeente Hilvarenbeek, de provincie
  Noord-Brabant en Europa.

 • Centrumvisie Hilvarenbeek ter inzage

  (08-01-2020)

  In het centrum van Hilvarenbeek zijn diverse ontwikkelingen gaande of gewenst. Denkt u bijvoorbeeld aan ontwikkelingen op het gebied van verkeer, toerisme, horeca en detailhandel. We vinden het belangrijk om al deze ontwikkelingen in samenhang te bekijken zodat ze elkaar niet in de weg staan maar - waar mogelijk - versterken. Daarom stellen we een visie op voor het centrum. We kijken daarin vooruit tot 2040. We zijn nu zo ver dat we de visie ter inzage kunnen leggen. Meer daarover leest u in dit artikel.

 • Klimaatmakers: op pad met Pietje Pier

  (08-01-2020)

  De gemeente werkt samen met haar inwoners aan een klimaatbestendiger en duurzamer Hilvarenbeek. Met de actie ‘Klimaatmakers gezocht’ gingen we op zoek naar inwoners, ondernemers, verenigingen of organisaties met concrete ideeën die het leefklimaat in hun directe omgeving verbeteren. De komende periode maakt u kennis met de tien Klimaatmakers. Met de vierde Klimaatmaker in deze reeks gaan we op pad met Pietje Pier

 • Aanvraag rugzakjes kunst- en cultuureducatie

  (07-01-2020)

  Tussen 1 februari en 31 maart 2020 kunt u een rugzakje aanvragen voor lessen in muziek, zang, dans, theater, kunst en Algemene Muzikale Vorming in het cursusjaar 2020-2021.

 • Sloop van de Hispohal gaat snel van start

  (02-01-2020)

  De Hispohal in Hilvarenbeek wordt in het begin van het nieuwe jaar gesloopt. Het onderzoek naar de vleermuizen is afgerond en levert geen verdere belemmeringen meer op. De gemeente heeft er bewust voor gekozen om het pand snel te laten slopen. Zo kan immers worden voorkomen dat een leegstaande Hispohal leidt tot verloedering en vandalisme.

 • Gladheidsbestrijding winter 2019-2020

  (20-12-2019)

  Winterweer kan zorgen voor gladheid. Dat brengt verkeersproblemen met zich mee. Zelfs een temperatuur van enkele graden boven het nulpunt kan al leiden tot ijsvorming en gladheid. Elk jaar bekijken wij het gladheidbestrijdingsplan van het voorgaande jaar en werken we dit bij. In dit artikel leest u wat wij doen aan gladheidsbestrijding en wat u zelf kunt doen.

 • Voorstelling ‘Operatie Geslaagd’ 18 januari

  (19-12-2019)

  Op zaterdag 18 januari speelt in cultureel centrum Elckerlyc de theatervoorstelling ‘Operatie Geslaagd’ van Erik Krikke & 7even Bridges. ‘Operatie geslaagd’ vertelt het verhaal van een veteraan en zijn grootste gevecht: met het Posttraumatische Stressstoornis (PTSS). De Werkgroep 75 Jaar Vrijheid naar Hilvarenbeek haalde deze voorstelling naar Hilvarenbeek.

 • Nieuwe handreiking PFAS

  (17-12-2019)

  Het college van Hilvarenbeek heeft de 'Handreiking toepassing PFAS-houdende grond en baggerspecie Noord-Brabant' vastgesteld. Dit is een tijdelijke, lokale PFAS-norm die het mogelijk maakt om infra- en bouwprojecten te hervatten. In deze handreiking worden de tijdelijke (lokale) achtergrondwaarden gegeven met betrekking tot PFAS-verbindingen in de (land)bodem.

 • Leon van de Moosdijk nieuwe wethouder

  (17-12-2019)

  Op donderdag 19 december is Leon van de Moosdijk (40) uit Someren geïnstalleerd als wethouder. Dat gebeurde tijdens een extra raadsvergadering.

 • Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

  (15-12-2019)

  Nu de wintertijd is ingegaan en het in de avond vroeg donker wordt, neemt ook de kans op woninginbraak toe. Vroeg in de avond is voor inbrekers een gunstige tijd om in te breken.

 • Gemeenteraad wil Evert Weys als nieuwe burgemeester

  (03-12-2019)

  De gemeenteraad is op 3 december 2019 geïnformeerd over de te benoemen nieuwe burgemeester, de heer Evert Weys (46 jaar). Hij woont in Bergen op Zoom. Door zijn werkzaamheden als senior beleidsmedewerker en projectleider heeft hij kennis en ervaring op het gebied van het sociale domein in brede zin. Hij is sinds dit jaar wethouder Economie, Cultuur en Sport van Bergen op Zoom. Daarvoor was hij sinds 2012 lid van de gemeenteraad van Bergen op Zoom en sinds 2014 fractievoorzitter.

 • Nieuw: nieuwsbrief gemeentepagina Hilverbode

  (25-02-2019)

  Wekelijks publiceren wij op de gemeentepagina in huis-aan-huisblad de Hilverbode het laatste nieuws uit de gemeente Hilvarenbeek. Met de nieuwsbrief 'Gemeentepagina Hilverbode' is het nu ook mogelijk om de gemeentepagina wekelijks digitaal te ontvangen.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Volg ons op social media