Nieuwsberichten

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • WOZ-aanslag via Berichtenbox MijnOverheid.nl

  (12-12-2018)

  De Berichtenbox is uw persoonlijke, digitale brievenbus waarin u post ontvangt van de overheid. Vanaf januari ontvangt u uw WOZ-aanslag van de gemeente Hilvarenbeek niet alleen op papier, maar ook via de Berichtenbox van MijnOverheid.

 • Samenwijs Esbeek opgeleverd

  (11-12-2018)

  Op vrijdag 7 december overhandigde wethouder Van de Put de sleutels van het nieuwe samenwijscentrum in Esbeek aan Will van Dijk, directeur De Wingerd (op foto). Een peuterspeelzaal, kinderopvang en basisschool nemen tijdens de kerstvakantie hun intrek in het gebouw. In het nieuwe jaar gaan de deuren open voor de jongste generatie van het dorp. De Heilige Adrianuskerk – een rijksmonument dat sinds 2013 leeg stond – heeft hiermee haar nieuwe maatschappelijke bestemming die bijdraagt aan de leefbaarheid van het dorp.

 • Ophalen kerstbomen 7 januari

  (06-12-2018)

  Op maandag 7 januari 2019 haalt de gemeente gratis uw kerstbomen op. Dit gebeurt huis-aan-huis.

 • DigiD App: eenvoudiger én veiliger

  (06-12-2018)

  Veilig online zaken regelen bij de overheid kon al door in te loggen met DigiD. Sinds kort is de DigiD App beschikbaar, waarmee u zich nog veiliger en gemakkelijker kunt identificeren op overheidswebsites.

 • Aangepaste openingstijden kerstperiode

  (06-12-2018)

  Rondom de kerstperiode zijn de openingstijden en de telefonische bereikbaarheid van het gemeentehuis op enkele dagen aangepast.

 • Stika-regeling verlengd in Kempenland

  (06-12-2018)

  De subsidieregeling Stika, bedoeld om de samenleving te betrekken bij het beheren en verfraaien het landschap, is voor de derde keer verlengd. Er komt in totaal € 882.000 beschikbaar om te investeren in de kwaliteitsverbetering van het landschap.

 • Doe mee aan het kermisonderzoek

  (29-11-2018)

  Hoe zouden de Beekse en Diessense kermis er volgens u in de toekomst uit mogen zien? Om uw wensen en ideeën hierover in kaart te brengen, starten we binnenkort een onderzoek naar de toekomst van deze kermissen.

 • Vrijwilligster Wilma Paulissen in het zonnetje

  (29-11-2018)

  Wilma Paulissen uit Haghorst is een bezige bij. Ze staat als vrijwilligster klaar voor kwetsbare inwoners in onze gemeente. ‘Alleen’ huisvrouw zijn en moeder van 4 kinderen, vond Wilma maar saai. Ze wilde ook met mensen in contact komen en zichzelf ontwikkelen.

 • Opfriscursus auto: deelnemers en resultaten

  (27-11-2018)

  Dit jaar hebben 61 senioren in de gemeente Hilvarenbeek meegedaan aan de opfriscursus auto van VVN. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers was 72,4 en er hebben ongeveer net zoveel vrouwen als mannen meegedaan.

 • Samenwerking 3 gemeenten scoort positief

  (21-11-2018)

  De samenwerking tussen de gemeenten Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk draagt bij aan de organisatiekracht van de verschillende gemeenten. Dat is de uitkomst van een nulmeting die is uitgevoerd door onafhankelijk adviesbureau Berenschot op verzoek van de drie gemeenten.

 • Week tegen Kindermishandeling 2018

  (21-11-2018)

  Van 19 t/m 23 november is de Week tegen Kindermishandeling 2018. Het hele jaar door zetten gemeenten en partners in de regio Hart van Brabant zich in om kindermishandeling terug te dringen, zodat kinderen in een veilige omgeving kunnen opgroeien

 • ID (uit)lenen is strafbaar

  (16-11-2018)

  Een strafblad, problemen met het verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), twee jaar zonder paspoort en een flinke boete van 370 euro. Dat zijn de gevolgen van het gebruik van een vals ID-bewijs of het (uit)lenen van een ID-bewijs. Dat is niet voor niets, want een ID (uit)lenen is strafbaar.

 • Cursus Digisterker: werken met de e-overheid

  (14-11-2018)

  Dit najaar bieden de Bibliotheek Midden-Brabant en de gemeente Hilvarenbeek een speciale internetcursus 'Digisterker: werken met de elektronische overheid’ aan.

 • Tragisch ongeval Hakvoortseweg

  (08-11-2018)
 • Maak van een roze wolk geen rookwolk

  (08-11-2018)

  Burgemeester Palmen ging samen met clustercommandant Leon Havermans van de brandweer op kraamvisite bij de familie Vugts. Zij feliciteerden hen met de geboorte van hun dochtertje en overhandigden het brandweer-geboortekoffertje.

 • Vergaderschema 2019 vastgesteld

  (08-11-2018)

  Het presidium heeft op 29 oktober het vergaderschema voor de eerste helft van 2019 vastgesteld. De data en vergaderingen zijn onder voorbehoud van de invoering van een nieuw vergadermodel dat door de werkgroep Werkwijze & Participatie wordt voorbereid. Op dit moment is hier nog geen voorstel voor gereed.

  Bekijk het vergaderschema.

 • Zonnepanelen gemeentehuis in werking gesteld

  (25-10-2018)

  Wethouder Van der Put stelde deze week 147 zonnepanelen in werking op het dak van het gemeentehuis.

 • Elke dinsdag: vrije inloop WMO- en jeugdconsulenten

  (17-10-2018)

  Heeft u een vraag op het gebied van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en/of Jeugdwet (voor jeugdhulp van 0 tot 18 jaar)? De WMO- en jeugdconsulenten en een medewerker van MEE zitten elke dinsdagochtend klaar om vrijblijvend uw hulpvraag te beantwoorden tijdens de vrije inloop. Bij de WMO-consulent kunt u laagdrempelig terecht met vragen op het gebied van wonen, huishouden, sociaal netwerk, hulpmiddelen, begeleiding, dag invulling of vervoer. De jeugdconsulenten kunnen u alles vertellen over ondersteuning binnen de gezinssituatie, begeleiding en de ontwikkeling van jongeren. Jongeren zelf zijn ook van harte welkom. MEE-consulent Moniek van Puijenbroek is ook aanwezig bij de vrije inloop.

 • Bladkorven plaatsen vanaf 15 oktober

  (27-09-2018)

  De herfst is weer aangebroken. Nu het blad begint te vallen, plaatst de gemeente vanaf 15 oktober weer bladkorven om het afgevallen blad van gemeentelijke bomen te verzamelen.

 • Gemeente verduurzaamt gebouwen

  (23-08-2018)

  Duurzaamheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid, maar als gemeente dragen wij graag ons steentje bij. Vorig jaar gaf de raad opdracht voor het verduurzamen van de gemeentelijke gebouwen en stelde hier ook een budget voor beschikbaar. Afgelopen maandag werd het begin hiervoor gemaakt in Esbeek.

 • Zonnepanelen voor voetbalvereniging SVSOS

  (12-07-2018)

  Na Hockeyclub Hilvarenbeek zet ook voetbalvereniging SVSOS een mooie stap richting duurzaamheid met de plaatsing van zonnepanelen.

 • Hockeyclub verduurzaamt verlichting

  (27-06-2018)

  Op De Roodloop is een mooie stap gezet naar een duurzaam sportcomplex. Hockeyclub Hilvarenbeek heeft als eerste sportvereniging van de gemeente de velden volledig voorzien van de nieuwste generatie sportveldledverlichting.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Word lid van het inwonerspanel

Aanmelden kan via hilvarenbeek.nl/inwonerspanel