Nieuwsberichten

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Zwerfafvalcampagne ‘Hilvarenbeek Schoon!’ gestart

  (08-07-2020)

  Op 8 juli 2020 start de campagne ‘Hilvarenbeek Schoon!’. Hiermee laten wij zien waarom het belangrijk is zwerfafval op te ruimen. En hoe u daar een steentje aan bij kunnen dragen. De campagne loopt door tot en met 2022.

 • 5 september: Nieuwe actie 'Tegel eruit, plant erin'

  (06-07-2020)

  Ook dit jaar houden wij weer de actie ‘Tegel eruit, plant erin’. Op zaterdag 5 september kunt u van 9.00 tot 16.00 uur hiervoor terecht bij de milieustraat. U ruilt één tuintegel of twee klinkers om voor drie vaste planten. Zo helpt u mee om Hilvarenbeek weer een stukje klimaatbestendiger te maken. Noteer 5 september alvast in uw agenda!

 • Kinderraad presenteert Kindertrendrede

  (03-07-2020)

  Dinsdag 30 juni presenteerde de Kinderraad met trots de KinderTrendrede in de raadzaal van het gemeentehuis. Deze werd met enthousiasme ontvangen door onze burgemeester en wethouders. In de rede staat namelijk beschreven hoe de kinderen denken over de toekomst van Hilvarenbeek.

 • Lintjesregen 2020

  (02-07-2020)

  Op vrijdag 3 juli overhandigt de burgemeester daadwerkelijk de versierselen. Iedere decorandus geeft zelf invulling aan dit bijzondere moment. De één klein, de ander iets groter, maar altijd met de coronarichtlijnen duidelijk in beeld. Op vrijdagochtend 24 april 2020 informeerde en feliciteerde burgemeester Weys de acht inwoners (decorandi) uit onze gemeente al persoonlijk.De volgende personen ontvangen op 3 juli een Koninklijke onderscheiding:

 • Hilvarenbeek bouwt! Aan de slag met Gelderakkers 2

  (01-07-2020)

  Binnenkort starten we met de ruimtelijke ordeningsprocedure voor het project Gelderakkers 2 (de opvolging van Gelderakkers 1).

 • Bouwen voor en door starters in Gelderakkers 2

  (01-07-2020)

  Een enthousiaste groep starters heeft zich gemeld om een deel van de betaalbare starterswoningen te bouwen via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). De vereniging CPO Hilvarenbeek is zelfs al opgericht. Kort samengevat betekent CPO dat je als aspirant kopers gezamenlijk de woningen ontwerpt en bouwt. Op de website cpohilvarenbeek.nl lees je meer over de vereniging.

 • Kermis in Diessen gaat door

  (30-06-2020)

  De kermis in Diessen kan dit jaar alsnog doorgaan! Deze vindt plaats van vrijdag 4 tot en met dinsdag 8 september op de Gildeweide in Diessen.

 • Onderzoek digitale dienstverlening. Doe mee!

  (29-06-2020)

  De gemeente onderzoekt wat inwoners van de digitale dienstverlening vinden. En hoe deze beter kan. Voor veel inwoners werkt digitale dienstverlening makkelijk en snel. Maar voor sommigen is dit lastig. Wij zijn erg benieuwd waar u tegenaan loopt en wat beter kan. Of waar u juist heel tevreden over bent. Wilt u ons helpen door een vragenlijst in te vullen? Dit kost ongeveer 10 á 15 minuten.

 • Wat vindt u van onze digitale dienstverlening?

  (29-06-2020)

  De komende tijd onderzoeken wij wat u als inwoner van onze digitale dienstverlening vindt. En hoe deze beter kan. Meedoen kan tot 12 juli via www.hilvarenbeek.nl/onderzoek.

 • Handhavingsweek in Hilvarenbeek en Oisterwijk

  (24-06-2020)

  Toezichthouders van de gemeenten Oisterwijk en Hilvarenbeek gingen half juni samen met de politie op uit tijdens de Bestuurlijke Handhavingsweek: een week vol uiteenlopende controles in beide gemeenten.

 • Bodemonderzoek naar aardwarmte

  (10-06-2020)

  Vanaf medio juni tot en met eind juli 2020 voert SCAN (Seismische Campagne Aardwarmte Nederland) een bodemonderzoek uit in de gemeente Hilvarenbeek. Dit onderzoek doet SCAN in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

 • Brede overeenstemming over reconstructie N395

  (05-06-2020)

  Hoe kunnen we het verbeteren van de verkeersveiligheid van de provinciale weg N395 en de belangen van de natuur verenigen? Dat is de vraag waarover gemeente en provincie zich de afgelopen maanden samen met B(iodiversiteits)-team Hilvarenbeek, Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek (VNMH) en dorpscoöperatie Wij-wel hebben gebogen. De partijen zijn erin geslaagd een compromis te sluiten. Voor B-team, VNMH en Wij-wel is dat aanleiding om het beroep in te trekken dat zij bij de rechtbank hadden ingesteld tegen de kap van 76 inlandse eiken langs de weg.

 • Tijdelijke afsluiting Hoge Zij van de Vrijthof

  (02-06-2020)

  Het college heeft besloten om de Hoge Zij van de Vrijthof tijdelijk (gedurende drie maanden) af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers mogen er wel gebruik van blijven maken. De afsluiting duurt van 1 juni tot 1 september 2020.

 • Gemeente deelt waarschuwing uit aan horecaondernemer

  (01-06-2020)

  Op maandag 1 juni - de dag waarop horecaondernemers hun deuren en terrassen weer mogen openen voor publiek - heeft de gemeente Hilvarenbeek een waarschuwing uitgedeeld aan de uitbater van café Schuttershof in Esbeek. De gemeente vernam via de media dat op zondagochtend medewerkers en bezoekers tijdens een besloten afscheidsfeest in polonaise door het café gingen, kort voor opening van de zaak.

 • Warm weer? Voorkom stankoverlast van afvalcontainer

  (26-05-2020)

  Hoe hoger de temperatuur buiten, hoe groter de kans op stankoverlast van de afvalcontainer. Maar gelukkig is de overlast te beperken. Hoe? We geven u graag een aantal tips.

 • Eikenprocessierups in onze gemeente

  (18-05-2020)

  De eikenprocessierups is aan het vervellen en dat betekent dat de rupsen brandharen hebben gekregen. Afgelopen weken hebben we eiken preventief bespoten met een biologische bestrijdingsmiddel (bacteriënpreparaat). Het gaat om de belangrijkste schoolroutes voor kinderen, in de nabijheid van de basisscholen en de belangrijkste verbindingswegen tussen de bebouwde kom. Van dit middel gaat alleen de rups dood, het is veilig voor mens en andere dieren.

 • Vraag voor 1 augustus subsidie aan

  (01-04-2020)

  Verenigingen, stichtingen of andere maatschappelijke organisaties uit onze gemeente die voor het jaar 2021 in aanmerking willen komen voor subsidie kunnen nu een aanvraag indienen.

 • Het gaat vandaag stormen. Wat te doen tijdens storm?

  (09-02-2020)
  • Blijf zoveel mogelijk binnen en wacht tot de storm gaat liggen.
  • Zet uw auto op een zo veilig mogelijke plek
  • Moet u toch de weg op? Luister naar de verkeersinformatie voor de situatie op de weg.
  • Schuil niet onder bomen of bij huizen en blijf uit de buurt van open water.
  • Voer tijdens de storm geen (nood)reparaties aan uw huis uit.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Volg ons op social media