Nieuwsberichten

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Vrijwilligers gezocht Diessen kermis

  (28-07-2021)
  Op dit moment doen wij wat we kunnen om van 4 t/m 8 september een veilige kermis te organiseren in Diessen. We houden er rekening mee dat er begin september nog een aantal extra (veiligheids)maatregelen nodig zal zijn.

 • Burgemeester Weys sluit woning aan Slibbroek

  (28-07-2021)

  De burgemeester van Hilvarenbeek heeft besloten een woning te sluiten na de vondst van een grote hoeveelheid harddrugs. 

 • Onthulling bouwbord woningen Zadelmaker

  (21-07-2021)

  Op dinsdag 20 juli 2021 onthulden wethouder Leon van de Moosdijk en Marcel Hoogendorp, directeur Ontwikkeling van bouwbedrijf Van Grunsven het bouwbord voor de bouw van 15 woningen aan de Zadelmaker in Hilvarenbeek.

 • Verloren of gestolen rijbewijs zelf online melden

  (20-07-2021)

  Verlies, diefstal of misbruik van uw Nederlandse rijbewijs kunt u voortaan zelf online bij de RDW melden.

 • Wat gebeurt er in het sociaal domein?

  (20-07-2021)

  Gemeenten zijn verantwoordelijk het uitvoeren van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Participatiewet en de Jeugdwet. Hieronder vallen bijvoorbeeld bijstandsuitkeringen, jeugdhulp en hulp bij het huishouden.

 • Wat te doen bij stormschade en wateroverlast?

  (15-07-2021)

  Is er storm op komst, let dan in de eerste plaats op uw eigen veiligheid:

  • Blijf zoveel mogelijk binnen en wacht tot de storm gaat liggen.
  • Zet uw auto op een zo veilig mogelijke plek
  • Moet u toch de weg op? Luister naar de verkeersinformatie voor de situatie op de weg.
  • Schuil niet onder bomen of bij huizen en blijf uit de buurt van open water.
  • Voer tijdens de storm geen (nood)reparaties aan uw huis uit.
 • Nieuwe kinderraad geïnstalleerd

  (15-07-2021)

  Op donderdag 8 juli is de nieuwe kinderraad geïnstalleerd. Vanaf het nieuwe schooljaar gaan deze kinderen aan de slag om onze gemeente nóg leuker te maken.

 • Vernieuwde identiteitskaart vanaf 2 augustus

  (15-07-2021)

  Vanaf maandag 2 augustus wordt de Nederlandse identiteitskaart vernieuwd. De ID-kaart ziet er iets anders uit, heeft vingerafdrukken van de kaarthouder op de chip en het BSN-nummer staat in een QR-code op de achterkant van de kaart.

 • Verkeersexperiment Starrebos | variant 4 afgerond

  (15-07-2021)

  We hebben de afgelopen maanden een verkeersexperiment gehouden in de straten rondom Samenwijscentrum Starrebos. We deden dit om in de praktijk te ervaren of - en hoe - we de verkeerssituatie rondom Starrebos veiliger kunnen maken. We onderzochten in totaal vier varianten.

 • Mantelzorger, wij hebben een cadeautje voor u!

  (12-07-2021)

  Als mantelzorger verdient u een cadeautje. Wij vinden het fantastisch dat u voor iemand zorgt die dat nodig heeft. Als blijk van waardering krijgen mantelzorgers die zorg verlenen in de gemeente Hilvarenbeek een cadeautje in de vorm van een ‘Mantelzorgwaardebon’.

 • Bouwen voor en door starters in Haghorst

  (12-07-2021)

  Op dit moment werken we aan de voorbereidingen voor een nieuw te bouwen woonwijk in Haghorst: De Welder 2. In deze nieuwe wijk zijn mogelijkheden om betaalbare starterswoningen te bouwen in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Meer hierover lees je in dit artikel.

 • Verkeersdiploma’s uitgereikt aan groep 7 en 8

  (23-06-2021)

  In april en mei deden leerlingen van groep 7 en/of 8 van alle basisscholen in onze gemeente mee aan het verkeersexamen. Op donderdag 17 juni reikte wethouder Ted van de Loo digitaal de diploma’s uit aan twee groepen op Torenlei en Starrebos.

 • Hulp bij geldzaken? Wij helpen u graag

  (23-06-2021)

  Lukt het soms niet alle rekeningen op tijd te betalen? U bent niet de enige. Het komt vaker voor dan u denkt. Iedereen kan wel eens geldzorgen hebben. Bijvoorbeeld door een scheiding, ontslag, ziekte of andere onverwachte extra kosten. We helpen u graag om weer grip te krijgen op uw geldzaken.

 • Startsein voor reconstructie provinciale weg N395

  (17-06-2021)

  De herinrichting van de provinciale weg tussen Hilvarenbeek en Oirschot (N395) is van start gegaan. De eerste werkzaamheden zijn de aanleg van de nieuwe kluifrotonde in Hilvarenbeek en het stuk tussen Hilvarenbeek en Diessen. De aanpassingen moeten de veiligheid en leefbaarheid in de dorpen rond de N395 verbeteren. De reconstructie van en onderhoud aan de weg duurt tot eind 2022.

 • Maaien bermsloten

  (11-06-2021)

  Jaarlijks maaien we vanaf half oktober de sloten. Dit zijn alle sloten onder inspectie van Waterschap de Dommel langs verharde en onverharde wegen. Voor het maaien van de sloten wordt gebruik gemaakt van de standaard en alternatieve maaimethode. Gebruik maken van de alternatieve maaimethode? Meld dit dan vóór 30 september bij ons.

 • Overlast van de eikenprocessierups? Dit kunt u doen!

  (07-05-2021)

  Tot eind augustus kunt u overlast ervaren van de brandharen van de eikenprocessierups. Hoe voorkomt u klachten, hoe herkent u klachten en wat moet u doen bij klachten? U leest het in dit artikel.

 • Oproep: plaats geen plastic om eikenbomen

  (04-05-2021)

  Wij zijn gestart met de bestrijding van de eikenprocessierups. Tot eind augustus kunt u overlast van de eikenprocessierups ervaren. Wij bestrijden de rups daarom op verschillende manieren. Wij willen u vragen om geen plastic om bomen te plaatsen, dit helpt niet bij de bestrijding van de rups.

 • Bestrijding eikenprocessierups

  (13-04-2021)

  Wij zijn gestart met de bestrijding van de eikenprocessierups in onze gemeente. We beginnen met het preventief spuiten van een biologische bestrijdingsmiddel op de eikenbomen. Tot eind augustus kunt u overlast van de eikenprocessierups ervaren. Wij bestrijden de rups daarom op verschillende manieren.

 • Vervoer naar vaccinatielocatie met of zonder wmo-pas

  (29-03-2021)

  Heeft u een oproep ontvangen voor een corona-vaccinatie maar geen vervoer naar de vaccinatielocatie? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. U leest er meer over in dit bericht.

 • Werken aan een verkeersveiliger Hilvarenbeek

  (15-03-2021)

  Sinds het voorjaar van 2019 hebben we een Team Landbouwverkeer. Hierin zitten vertegenwoordigers van agrariërs, loonwerkers, inwoners, Heemkundige Kring, Vereniging Natuur en Milieu en overheid (gemeente en provincie). Onder het motto ‘samen op de weg’ bedenken zij maatregelen om het landbouwverkeer in de kern Hilvarenbeek te verminderen én daarmee de verkeersveiligheid te verbeteren. Dit zonder de problemen naar andere plekken te verplaatsen. In dit artikel leest u waar zij de afgelopen tijd mee bezig zijn geweest en wat er de komende tijd staat te gebeuren.

 • Voorkom overlast van plaagdieren

  (28-10-2020)

  Bij overlast van ratten, muizen en andere plaagdieren geldt dat voorkomen belangrijker en effectiever is dan bestrijden. In dit artikel leest u wat u zelf kunt doen om overlast te voorkomen en waarvoor u bij ons terecht kunt.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Volg ons op social media