Nieuwsberichten

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Stay@homechallenge, doe mee!

  (01-04-2020)

  Doe mee met de Stay@homechallenge van de sportcoaches Hilvarenbeek.

 • Vraag voor 1 augustus subsidie aan

  (01-04-2020)

  Verenigingen, stichtingen of andere maatschappelijke organisaties uit onze gemeente die voor het jaar 2021 in aanmerking willen komen voor subsidie kunnen nu een aanvraag indienen.

 • Europese helikopteroefening Defensie gaat niet door

  (27-03-2020)

  Tijdens de inwonersavond ‘helikopters boven de gemeente Hilvarenbeek’ op 4 maart 2020 kondigde Defensie de zogenoemde ‘Swift Blade 2020’ oefening aan. Deze gezamenlijke helikopteroefening van de Koninklijke Luchtmacht en Belgische Luchtmacht stond gepland van 14 april tot 1 mei en zou plaatsvinden vanaf vliegbasis Gilze-Rijen. Dit besluit is genomen om de verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan. Aan deze grote oefening zouden eenheden uit verschillende landen meedoen.

 • Drukker landbouwverkeer door start lente

  (27-03-2020)

  Het landbouwseizoen start weer met zaaien en mesten. Dat betekent extra drukte op de weg met tractoren en landbouwmachines. Dit seizoen loopt van maart tot en met juni.

 • Uitstel betalingen gemeentelijke belastingen

  (27-03-2020)

  We stellen de automatische incasso van de gemeentelijke belastingen met twee maanden uit. De eerste termijn incasseren we eind mei (in plaats van eind maart). Een overzicht van alle afschrijvingsdata vindt u op www.hilvarenbeek.nl/belastingen bij de veelgestelde vragen. We nemen deze maatregel voor onze ondernemers en ook voor inwoners die als werknemer direct geraakt worden door de economische gevolgen van de crisis.

 • Cybercriminelen misbruiken coronamaatregelen

  (25-03-2020)

  Cybercriminelen of internetcriminelen maken vaak misbruik van de actualiteit om mensen op te lichten. Ze gebruiken de situatie om persoonsgegevens te verkrijgen, bijvoorbeeld via nep-mails of nep-sms’jes of via malafide websites of nep-apps mensen op te lichten. De politie waarschuwt dat er onder andere e-mails en sms’jes rondgaan die zogenaamd vanuit overheidsinstanties, (nep)bedrijven of werkgevers worden verstuurd. Bij deze vorm van phishing wordt misbruik gemaakt van de situatie rondom het coronavirus. Het is belangrijk om niet op de links in deze berichten te klikken en direct deze berichten gelijk te verwijderen.

 • Aangepaste dienstverlening ivm coronavirus

  (15-03-2020)

  UPDATE 25 MAART 2020 | ​Ook wij hebben onze dienstverlening aangepast vanwege het coronavirus. Onze medewerkers werken zoveel mogelijk vanuit huis. Ze doen wat ze kunnen om uw aanvragen en verzoeken zo goed mogelijk af te handelen binnen de termijnen die daarvoor gelden. Tot op heden levert dat geen onoverkomelijke problemen of vertraging op.

 • Aanvullende maatregelen onderwijs, horeca, sport

  (15-03-2020)

  Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden en sport- en fitnessclubs.

 • NIEUW: duurzaamheidslening

  (03-03-2020)

  Eigenaren en huurders van bestaande woningen in de gemeente Hilvarenbeek kunnen vanaf nu via de gemeente een duurzaamheidslening afsluiten. Met deze persoonlijke lening kunt u energiebesparende maatregelen treffen voor uw huis.

 • Laat geen geld liggen!

  (26-02-2020)

  Het zou kunnen dat u zomaar geld laat liggen waar u recht op heeft. Tegemoetkomingen zijn er namelijk niet alleen voor mensen die een bijstandsuitkering ontvangen. Op www.berekenuwrechtplus.nl kunt u gemakkelijk nagaan of u recht heeft op landelijke tegemoetkomingen of regelingen van onze gemeente. Als u recht heeft op tegemoetkomingen dan kunt u ook meteen uw aanvragen indienen.

 • Zet uw alcoholgebruik op pauze

  (19-02-2020)

  Door mee te doen met IkPas gaat u de uitdaging aan met uzelf en drinkt u vanaf 26 februari even 40 dagen geen alcohol.

 • Het gaat vandaag stormen. Wat te doen tijdens storm?

  (09-02-2020)
  • Blijf zoveel mogelijk binnen en wacht tot de storm gaat liggen.
  • Zet uw auto op een zo veilig mogelijke plek
  • Moet u toch de weg op? Luister naar de verkeersinformatie voor de situatie op de weg.
  • Schuil niet onder bomen of bij huizen en blijf uit de buurt van open water.
  • Voer tijdens de storm geen (nood)reparaties aan uw huis uit.
 • In gesprek met de mantelzorgconsulente

  (16-01-2020)

  Heeft u als mantelzorger behoefte aan een gesprek? Dan kunt u terecht bij Marjolein Lammers, mantelzorgconsulent in de gemeente Hilvarenbeek.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Volg ons op social media