Wijziging ophalen oud papier per 1 januari 2023

Met ingang van 1 januari 2023 zamelen wij het papier en karton niet meer overal in onze gemeente huis-aan-huis in.

De reden voor deze verandering is dat er niet voldoende chauffeurs beschikbaar zijn die op zaterdag willen werken. In dit bericht leest u wat er precies verandert.

De afgelopen jaren haalden vrijwilligers van verenigingen uit onze gemeente maandelijks oud papier bij u thuis op. Dat dit nu verandert is helaas noodzakelijk: het papierbedrijf dat inzamelvoertuigen en chauffeurs levert liet ons weten het contract in 2023 niet te verlengen. Er zijn niet genoeg chauffeurs die op zaterdag willen werken.

Nieuwe situatie

Gelukkig vonden wij een ander papierbedrijf dat bereid is op zaterdag met onze vrijwilligers papier in te zamelen. Dat lukt vanwege het tekort aan chauffeurs niet overal. Daarom passen we de inzameling van oud papier aan. Ook in de nieuwe situatie blijven de verenigingen ondersteunen bij de inzameling waar dat kan. Wij evalueren de nieuwe werkwijze samen met de verenigingen in mei 2023.

Wat verandert er?

  • We stoppen met het huis-aan-huis inzamelen van oud papier in Biest- Houtakker en bij woningen buiten de bebouwde kom van alle kernen.
  • In Biest-Houtakker plaatsen we vanaf januari 2023 eens per maand een verzamelcontainer aan de Biestsestraat 65-67.
  • Sommige inzameldagen wijzigen. Kijk voor actuele informatie vanaf 19 december in de AfvalApp.

Wat blijft zoals het was?

  • Woont u in de bebouwde kom van Hilvarenbeek, Diessen en Baarschot? Dan verandert er voor u niets. Wij komen uw oud papier maandelijks ophalen.
  • In Haghorst en Esbeek blijven we maandelijks oud papier inzamelen met een centrale container.

Waar kan ik oud papier inleveren?

Woont u in Biest-Houtakker of buiten de bebouwde kom van één van de kernen, dan kunt u uw oud papier op de volgende plaatsen inleveren:

  • Op de milieustraat (Bukkumweg 28, Hilvarenbeek) tijdens de openingstijden;
  • Door het binnen de bebouwde kom van Hilvarenbeek, Diessen of Baarschot te plaatsen tijdens ophaaldagen;
  • In de maandelijkse verzamelcontainer in Haghorst, Esbeek of Biest-Houtakker;
  • Bij Grondverzet- en Transportbedrijf Donders (Notelstraat 56, Esbeek).

Meer informatie of vragen

Alle wijzigingen worden per 19 december aangepast in de AfvalApp. In deze app vindt u vanaf die datum alle ophaaldagen die gelden voor uw postcode. U kunt de informatie over afvalinzameling en de afvalkalender 2023 ook vinden op onze website. Bekijk de openingstijden van de milieustraat. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met ons Klant Contact Centrum via (013) 505 8300 of gemeente@hilvarenbeek.nl.

Terug naar overzicht