Wijkcirkel in de Schutsboom opent nieuwe ontmoetingsplek

Bewoners van De Schutsboom in Hilvarenbeek openden zaterdag 9 april een nieuwe ontmoetingsplek in de wijk: De Schutterij.

Het pand van De Schutterij in Hilvarenbeek.

Bewoners van De Schutsboom in Hilvarenbeek openden zaterdag 9 april een nieuwe ontmoetingsplek in de wijk: De Schutterij. Er is een huiskamer ingericht in het voormalige politiebureau aan de Schuttersweg, waar inwoners kunnen samenkomen voor activiteiten.

De nieuwe ontmoetingsplek is ingericht en opgeknapt door vrijwilligers uit de buurt en van de wijkcirkel in De Schutsboom. De wijkcirkel is een groep van bewoners die bij elkaar in de wijk woont en regelmatig samenkomt. Met als doel om de onderlinge verbinding te versterken, zelfredzaamheid te vergroten en eenzaamheid voorkomen. De wijkcirkel maakte eerder al werk van een nieuwe jeu-de-boulesbaan en heeft nu dus met De Schutterij ook een eigen huiskamer.

Pilot van anderhalf jaar

De wijkcirkel is een pilot van anderhalf jaar, die wij als gemeente van harte steunen. We betalen samen met Woningcorporatie Leystromen de huur van De Schutterij. Ook zijn we blij met de steun die ContourdeTwern kreeg van de Annetje van Puijenbroek Stichting voor de inrichting van De Schutterij en voor activiteiten in de huiskamer.

Ontmoetingsruimte

Burgemeester Evert Weys en wethouder Gerrit Overmans waren afgelopen zaterdag aanwezig bij de opening van de ontmoetingsplek. Zij waren enthousiast over de ontwikkelingen die de wijkcirkel doormaakt. Met De Schutterij is er een nieuwe, fraaie ontmoetingsruimte waar inwoners kunnen samenkomen voor een goed gesprek, leuke activiteiten en indien nodig een steuntje in de rug. De opening werd druk bezocht en er was meteen sprake van een gemoedelijke sfeer. We hopen op vele mooie ontmoetingen!

 

 

Terug naar overzicht