Wethouder Esther Langens legt functie neer

Wethouder Esther Langens legt per direct haar functie neer. Zij bood haar ontslag vanmiddag per brief aan de gemeenteraad aan. Esther Langens geeft aan dat ze niet langer de benodigde energie kan opbrengen om uitvoering te geven aan het wethouderschap. Wethouder Langens is sinds juni 2022 wethouder van de gemeente Hilvarenbeek en verantwoordelijk voor de dossiers Landbouw, Mobiliteit, Beheer & Duurzaamheid.

Heroverweging inzet

Esther kijkt terug op een periode waarin zij zich intensief en volledig inzette om invulling te kunnen geven aan het wethouderschap. “Deze periode vroeg veel van mijn werk-privé balans. De raadsvergadering van 30 mei jl. heeft geleid tot een heroverweging van mijn inzet voor onze gemeente. Ik kom tot de conclusie dat ik niet langer de benodigde energie kan opbrengen om uitvoering te geven aan de ambities en verwachtingen van de gemeenteraad en Hilvarenbeekse samenleving.”

Begrip

De collega’s in het college van B&W vinden het vertrek van Esther Langens erg jammer, zij hebben begrip voor haar beslissing: “Esther heeft haar functie met hart en ziel ingevuld voor onze gemeente. We respecteren haar persoonlijke keuze en wensen haar alle goeds voor de toekomst”, reageert burgemeester Evert Weys. De portefeuille van wethouder Langens wordt voorlopig  waargenomen door de overige leden van het college.

Terug naar overzicht