Uw paspoort of rijbewijs verlengen: zo werkt het

Lees hoe u een reisdocument en/of rijbewijs kunt verlengen of aanvragen.

De balie van het gemeentehuis.

De balie van het gemeentehuis.

De zomervakantie komt in zicht. De hoogste tijd om ruim voor uw reis goed te controleren of uw paspoort, identiteitskaart en/of rijbewijs nog geldig is. Heeft u een nieuw document nodig? Lees hoe u een document kunt verlengen en wat u dient mee te brengen naar het gemeentehuis.

Paspoort en ID-kaart

Een paspoort of identiteitskaart aanvragen doet u aan de balie van het gemeentehuis. Kinderen moeten mee bij het aanvragen en ophalen van hun paspoort of identiteitskaart. U betaalt bij de aanvraag. Het paspoort kunt u na vijf werkdagen zonder afspraak ophalen.

Komt u uw document aanvragen?

  • Neem uw oude paspoort en/of identiteitskaart mee naar de afspraak, ook als deze niet meer geldig is.
  • Ook dient u een pasfoto in kleur van maximaal zes maanden oud mee te nemen.
  • Vergeet uw pinpas niet (contant betalen is niet mogelijk).

Jonger dan 18 jaar? Let op, voor kinderen tot 18 jaar gelden speciale regels. Heeft u uw paspoort of ID-kaart snel nodig? Dan kunt u een spoedaanvraag doen. Als u het voor 14.00 uur aanvraagt, kunt u uw paspoort de volgende werkdag ophalen. Voor een spoedaanvraag betaalt u extra. Een afspraak maken? Lees alle informatie op www.hilvarenbeek.nl/paspoort of www.hilvarenbeek.nl/id-kaart.

Rijbewijs

Is uw rijbewijs bijna verlopen? In Hilvarenbeek kunt u uw rijbewijs online verlengen via de website van het RDW.  U haalt het rijbewijs na twee werkdagen op bij het gemeentehuis. Een afspraak maken is niet nodig. Vraagt u voor de eerste keer een rijbewijs aan? Maak dan een afspraak op het gemeentehuis.

Komt u uw (nieuwe) rijbewijs aanvragen?

  • Neem dan uw oude rijbewijs mee.
  • Heeft u geen rijbewijs, neem dan een ander geldig identiteitsbewijs mee
  • En een pasfoto in kleur die niet ouder is dan zes maanden.
  • Vergeet uw pinpas niet.

U kunt een spoedaanvraag doen. Als u het rijbewijs voor 14:00 uur aanvraagt, dan ligt het de volgende werkdag vanaf 10:00u voor u klaar. Voor een spoedaanvraag betaalt u extra. Lees alle informatie op www.hilvarenbeek.nl/rijbewijs.

Terug naar overzicht