Toekomstbestendig wonen dankzij de blijverslening of verzilverlening

Een blijvers- of verzilverlening helpt u om aanpassingen aan uw huis mogelijk te maken.

U woont al jaren met veel plezier in uw (huur)woning. Het liefst geniet u nog jaren van uw gezellige buurt, mooie tuintje en vertrouwde uitzicht. Maar u merkt dat traplopen niet meer zo gemakkelijk gaat als vroeger. Een douche of slaapkamer beneden of een drempelvrij huis zouden het leven veel eenvoudiger maken. Een blijvers- of verzilverlening helpt u om deze of andere aanpassingen mogelijk te maken, zodat uw woning klaar is voor de toekomst.

Blijvers- of verzilverlening

Met de blijverslening leent u geld tegen een lage rente om aanpassingen te doen aan uw woning. Zo maakt u uw woning klaar voor de toekomst en kunt u zo lang mogelijk zelfstandig in uw eigen huis blijven.

De verzilverlening is bedoeld voor woningeigenaren met een overwaarde op hun huis. U neemt een deel van de overwaarde van uw woning op en gebruikt deze om aanpassingen te doen aan uw woning. Tijdens de looptijd betaalt u geen rente en lost u niets af. De lening en verschuldigde rente lost u af na verkoop van de woning of bij het overlijden van de laatst overgebleven partner.

Meer informatie of vragen?

Op onze website www.hilvarenbeek.nl/blijverslening of www.hilvarenbeek.nl/verzilverlening vindt u meer informatie en de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een lening. Weet u niet zeker of u aan de voorwaarden voldoet of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact op met Dennis Elberts van de gemeente via (013) 505 8300 of d.elberts@hilvarenbeek.nl.

 

Terug naar overzicht