Tijdelijke camera’s langs de provinciale weg N269

Vanaf 15 september tot en met 11 oktober staan er in onze gemeente camera’s langs de N269 en op andere plekken vlakbij de provinciale weg.

De rode lijn geeft aan waar landbouwverkeer over de N269 mag rijden. Dit is op het deel tussen de kluifrotonde op de Diessenseweg in Hilvarenbeek en de rotonde in Esbeek bij de Hoogeindsestraat.

De rode lijn geeft aan waar landbouwverkeer over de N269 mag rijden. Dit is het deel tussen de kluifrotonde op de Diessenseweg in Hilvarenbeek en de rotonde in Esbeek bij de Hoogeindsestraat.

Met deze camera’s meten de gemeente Hilvarenbeek en de provincie Noord-Brabant het effect van een verkeersexperiment voor landbouwverkeer op de N269. 

Tijdens deze verkeersproef mag het landbouwverkeer tijdelijk over een deel van de N269 rijden. Het gaat om het weggedeelte vanaf de kluifrotonde bij de Diessenseweg tot aan de rotonde nabij de Hoogeindsestraat in Esbeek.

Wat is het doel dit verkeersexperiment?

Het doel van het uitvoeren van de metingen is om te onderzoeken of de openstelling van de N269 bijdraagt aan vermindering van landbouwverkeer in de kern van Hilvarenbeek en om een besluit te kunnen nemen of (land)bouwvoertuig ook na afloop van het experiment, op de N269 toegestaan kan worden.

Hoe wordt er omgegaan met privacy en informatieveiligheid?

Personen (voorbijgangers en personen in het voertuig zelf) en kentekens komen niet herkenbaar in beeld, omdat de camera’s op een zeer lage resolutie zijn ingesteld. Voor het uitvoeren van dit verkeersexperiment heeft de gemeente een externe partij ingeschakeld, waarbij een toetsing heeft plaatsgevonden op het gebied van privacy en informatieveiligheid. De beelden worden alleen gebruikt voor de verkeersanalyse en direct na de het opleveren van de definitieve rapportage vernietigd. De camera’s worden na 11 oktober weggehaald.

Welke gegevens worden er verwerkt?

  1. Aantal (land)bouwvoertuigen die rijden door de kern van Hilvarenbeek en over de N269
  2. Inzicht in waar de (land)bouwvoertuigen de N269 op- en afrijden/ routering van het (land)bouwverkeer
  3. Afwikkeling op de verschillende aansluitingen van de N269
  4. Filevorming achter (land)bouwvoertuigen
  5. Inhaalacties rondom (land)bouwvoertuigen
  6. Rijtijdverlies van het overige verkeer

Hoelang worden de beelden bewaard?

De beelden worden maximaal 12 weken na de analyse bewaard en daarna direct vernietigd. Heeft u vragen over dit bericht? Neem dan contact op met onze verkeerskundige Daan van Bree. Hij is bereikbaar via (013) 505 83 00 of mail naar d.v.bree@hilvarenbeek.nl.

 

Terug naar overzicht