Rookverbod door droogte in natuurgebieden

Er geldt per direct een tijdelijk rookverbod in de bossen en natuurgebieden in Hilvarenbeek.

Dit houdt in dat het verboden is om in bossen en natuurgebieden binnen de gemeente Hilvarenbeek te roken en/of brandende smeulende voorwerpen bij u te hebben.

Aanhoudende droogte

Het rookverbod is van kracht omdat er vanwege de aanhoudende droogte momenteel een verhoogd risico is op natuurbranden. Een klein brandje in het bos kan al snel uit de hand lopen. Het grote gevaar van natuurbranden is de onbeheersbaarheid. De maatregelen zijn afgestemd met de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Het rookverbod duurt zolang de door de veiligheidsregio afgekondigde fase 2 van de natuurbrandfase van kracht is.

Wat te doen bij brand?

Ontdekt u een brand in een natuurgebied? Waarschuw dan onmiddellijk de brandweer door 112 te bellen. Geef duidelijk aan waar de brand is. Denk hierbij aan herkenbare punten zoals een ANWB-paddenstoel, informatieborden, straatnamen of gps-coördinaten. Probeer de brandweer op te vangen voor eventueel aanvullende informatie. Op www.brandweer.nl/natuurbrand vindt u uitleg over hoe u de kans op een natuurbrand kunt beperken.

Terug naar overzicht