Ontwikkeling Vrijthof 19 in Hilvarenbeek

Er zijn concrete plannen voor Vrijthof 19 in Hilvarenbeek.

Wethouder Ted van de Loo en de eigenaren van het perceel tekenden een overeenkomst over Vrijthof 19.

De locatie Vrijthof 19 in Hilvarenbeek ligt al jaren braak. Er zijn nu concrete plannen waar de gemeente zich ook in kan vinden.

Daarom heeft de gemeente met de initiatiefnemers een overeenkomst gesloten waarin (financiƫle) afspraken zijn gemaakt over de ontwikkeling. De bedoeling is dat aan de Vrijthof een commerciƫle ruimte komt met daarboven een studio. Aan de Wouwerstraat komen vijf kleine woningen. De Dekanijstraat sluit aan op de Wouwerstraat en daar komen zes eengezinswoningen.

De tijdelijke parkeerplaatsen die nu op Vrijthof 19 in gebruik zijn, krijgen een plaats in de openbare ruimte van het plangebied. De bevoorrading van de horeca kan via de nieuwe straat plaatsvinden. Deze straat wordt eenrichtingsverkeer. Dit zorgt voor minder overlast en onduidelijke situaties.
 

Omgevingsdialoog

Nu de overeenkomst is gesloten, starten de initiatiefnemers op korte termijn de omgevingsdialoog op met de omgeving. Vervolgens gaan zij aan de slag met het verder uitwerken van de plannen en het opstellen van een bestemmingsplan. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de nieuwsbrief op onze website: www.hilvarenbeek.nl/centrumvisie.

Terug naar overzicht