Ondertekening koopovereenkomst Vroonacker 3

Donderdag 13 juni was een belangrijke dag voor de inwoners die starterswoningen gaan bouwen in de nieuwe wijk Vroonacker 3. Op deze dag tekenden zij de koopovereenkomst voor de grond die zij hiervoor van de gemeente kopen.

De ondertekening

In dit woonproject vormt een groep toekomstige inwoners een vereniging die alle zaken rondom de woningen regelt. Dit noemen we een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Een aantal van de bestuursleden van deze vereniging ondertekende op donderdag 13 juni als eerste hun koopovereenkomst. In de loop van de dag tekenden de andere toekomstige bewoners deze ook. Namens de gemeente ondertekende wethouder Machielsen. De verwachting is dat in oktober 2024 de bouw start.

Wat gaat er gebeuren in Vroonacker 3?

Vroonacker 3 is een nieuwbouwproject waarin een groep inwoners zelf aan de slag gaat met het ontwerp en de bouw van hun eigen starterswoningen. Eind 2022 is deze groep van 16 inwoners gevormd en gestart met ontwerpen. Ook kozen zij samen een partij die de bouw uitvoert. Nu breekt een belangrijk moment richting de bouw aan. Voor de gemeente is dit project een mooie stap in de ontwikkeling van betaalbare starterswoningen. Hier is veel vraag naar.

 

 

Terug naar overzicht