Onderhoud aan bruggen bij Haghorst en Biest-Houtakker

Rijkswaterstaat laat onderhoudswerkzaamheden verrichten aan de bruggen over het Wilhelminakanaal in zowel Haghorst (Sluiscomplex IV) als Biest-Houtakker (de brug bij de Biestsestraat). Er zijn omleidingen voor het verkeer tijdens de werkzaamheden.

Foto: Rijkswaterstaat

Foto: Rijkswaterstaat

Haghorst

Van 26 tot en met 30 september is de brug over het Wilhelminakanaal bij Haghorst afgesloten voor het wegverkeer. Het onderhoud aan de brug en sluis IV bestaat uit het vervangen van het hekwerk, het vervangen van de dakbedekking en het onderhouden van de opleggingen van de brug. Ook wordt het ICT-systeem voor de bediening van de brug vervangen, inclusief de aangesloten camera’s, afsluitbomen, omroepinstallatie en verkeersseinen. Het werk wordt uitgevoerd door aannemers Van Doorn en Istimewa Elektro BV.

Lees meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat.

Biest-Houtakker

Van 3 tot en met 21 oktober is de ophaalburg Biest-Houtakker bij de Biestsestraat over het Wilhelminakanaal bij Biest-Houtakker afgesloten voor het wegverkeer door onderhoudswerkzaamheden.

Het onderhoud bestaat onder meer uit het opknappen van het houtwerk van het bediengingsgebouw, het herstel van de betonnen leuningen en het opknappen van de brug. Ook staat het controleren van de draaipunten, betonherstel en het vervangen en herstellen van de slijtlaag op het programma. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Van Doorn.

Lees meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat. 

Omleidingsroutes

Het verkeer kan de ingestelde omleidingsroutes volgen tijdens de werkzaamheden. Voor vragen kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat via www.rijkswaterstaat.nl.

 

 

 

Terug naar overzicht