Nieuwe geveltuintjes vergroenen de Koestraat in Hilvarenbeek

Bewoners van de Koestraat in Hilvarenbeek hebben vorige week samen met het Biodiversiteitsteam nieuwe geveltuintjes aangeplant.

Inwoners van de Koestraat plantten samen geveltuintjes

Inwoners van de Koestraat plantten samen geveltuintjes

Bewoners van de Koestraat in Hilvarenbeek hebben vorige week samen met het Biodiversiteitsteam (B-team) Hilvarenbeek hun straat vergroend. Samen hebben ze met veel enthousiasme nieuwe geveltuintjes aangeplant.

Gezondere leefomgeving

Met het project Klimaatmakers bereiden we ons als gemeente, samen met u, voor op het veranderende klimaat. Het aanplanten van de nieuwe geveltuintjes in de Koestraat is een mooi initiatief om onze gemeente te vergroenen. Deze geveltuintjes fleuren niet alleen de straat op, maar zorgen ook voor een groenere en gezondere leefomgeving. Beplanting die tegels vervangt, verbetert de luchtkwaliteit, trekt insecten en vogels aan en zorgt voor verkoeling omdat planten minder warmte vasthouden dan tegels.

Geveltuintjes in de Koestraat

Redenen genoeg om de Koestraat te vergroenen, zo dachten José van Eerdt en Marjolein Smolders van het B-team. Zij enthousiasmeerden de bewoners van de straat om afgelopen zaterdag samen de Koestraat op te fleuren. De juiste planten werden uitgekozen en verdeeld en door een goede samenwerking was iedereen ook snel voorzien van een afgewerkte rand rondom de beplanting. Bovendien werd het een gezellige dag: iemand zette koffie en een ander regelde iets lekkers. Dit alles zorgde voor een geslaagde dag met een mooi resultaat. Door een goede samenwerking is de Koestraat een stuk groener geworden!

Ook een steentje bijdragen aan het vergroenen van onze gemeente? Kijk voor tips op www.hilvarenbeek.nl/klimaatmakers

Terug naar overzicht