• Home
  • Nieuwsoverzicht
  • Lancering Lokale Coalitie Kansrijke Start: Elk kind een goede start in Hilvarenbeek!

Lancering Lokale Coalitie Kansrijke Start: Elk kind een goede start in Hilvarenbeek!

Op donderdag 27 juni lanceerde de gemeente Hilvarenbeek de “Lokale Coalitie Kansrijke Start”. In deze coalitie werken partners uit de sociale en medische sector samen. Hun doel: elk kind een gezonde en gelukkige start van hun leven te geven.

De lancering

Tijdens de lancering spraken wethouder Overmans, Hanneke van Zoest van het landelijk expertise centrum Pharos, prof. Dr. Hedwig van Bakel van Tilburg University en ervaringsdeskundige Jessica Vis-Schellevis. Zij benadrukten hoe belangrijk het is om te investeren in de eerste 1000 dagen van een kind. De rode draad in de presentaties was het belang van een goede relaties tussen ouder en kind, ouder en professional, en tussen professionals onderling. “Blijf elkaar ontmoeten, het is belangrijk dat professionals en vrijwilligers in Hilvarenbeek elkaar kennen, op de hoogte zijn van elkaars deskundigheid en in gezamenlijkheid werken aan vernieuwing. ” aldus Wethouder Overmans.  

Wat doet de coalitie?

De coalitie helpt (aanstaande) ouders voor, tijdens en na de zwangerschap, en in de eerste levensjaren van hun kinderen. De coalitie zet zich in voor:

  • Bewuste en geïnformeerde keuzes over een kinderwens;
  • Gezonde zwangerschappen;
  • Ondersteuning voor ouders waar nodig;
  • Een veilige thuisomgeving met goede hechting tussen ouders en kind;
  • Goede taalontwikkeling en voldoende gezonde voeding, zonder armoede;

Wie zijn de betrokken partners?

De samenwerking start met GGD Hart voor Brabant, Farent, MEE De Meent Groep, en partijen uit het Verloskundig Samenwerkingsverband Midden-Brabant (VSV), zoals verloskundigenpraktijk de Bron, Fam en Lunavi Kraamzorg. Ook doen R-Newt, Quiet Hilvarenbeek, Vluchtelingenwerk, Kinderopvang Etuda, Bibliotheek Hilvarenbeek, de dorpsondersteuners en de gemeente Hilvarenbeek mee. Dit netwerk bestaat uit enthousiaste professionals en vrijwilligers die allemaal hetzelfde doel hebben: een goede start voor elk kind. Samen bekijken zij of ook andere partijen mee kunnen doen in de toekomst.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Angela van Hooft, Beleidsadviseur jeugd bij de gemeente Hilvarenbeek. Dit kan via a.v.hooft@hilvarenbeek.nl. Of neem contact op met Marijana Laus, projectleider Kansrijke Start bij GGD hart voor Brabant. Dit kan via m.laus@ggdhvb.nl.

Terug naar overzicht