Janny Broeckx en O.J.C. The Box winnen Vrijwilligersprijzen 2022

De winnaars van de vrijwilligersprijzen 2022 zijn dinsdagavond 10 januari bekendgemaakt.

OJC The Box is de vrijwilligersorganisatie van het jaar.

OJC The Box is de vrijwilligersorganisatie van het jaar.

Dinsdag 10 januari reikten burgemeester Weys en wethouder Overmans samen met de jury de Vrijwilligersprijzen 2022 uit aan Janny Broeckx en O.J.C. The Box. Dit gebeurde tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in Schuttershof in Esbeek. Inwoners konden iemand aanmelden voor de prijzen. Uit alle aanmeldingen nomineerde de jury eerder 5 personen en 3 organisaties.

Janny Broeckx

Janny Broeckx (zie de foto onderaan dit bericht) won de prijs Vrijwilliger van het jaar 2022. Sinds 3,5 jaar zet zij zich met hart en ziel in voor Quiet. ‘Janny is dag en nacht met Quiet bezig’, schreven haar aanmelders op het aanmeldformulier. ‘De organisatie én de members kunnen 7 dagen in de week een beroep op haar doen. Janny IS en STRAALT een en al energie uit, niets is haar teveel.’ Janny ontving € 500,- om te besteden aan vrijwilligerswerk.

O.J.C. The Box

O.J.C. The Box ging naar huis met de organisatieprijs en ontving € 1.000,- om te besteden aan vrijwilligers en/of vrijwilligerswerk. In een voor jongeren zware tijd ging een nieuw bestuur energiek en enthousiast aan de slag om The Box draaiende te houden. Zo’n 15 vrijwilligers investeren wekelijks vele uren om The Box weer een unieke plek te laten zijn waar jongeren elkaar ontmoeten, waar zij zich kunnen ontwikkelen en hun kwaliteiten op het gebied van muziek ten gehore kunnen brengen.

Janny en O.J.C. The Box:  van harte gefeliciteerd!

Vrijwilligers zijn onmisbaar

Deze uitreiking van de Vrijwilligersprijzen was de tweede sinds de prijzen in 2020 in het leven werden geroepen. De reden daarvoor: vrijwilligers zijn onmisbaar in onze samenleving. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers kunnen veel inwoners mee blijven doen en functioneren verenigingen zoals ze dat nu doen. In onze gemeente zijn vele vrijwilligers actief, dat waarderen wij enorm. Aan de winnaars, de genomineerden en alle andere vrijwilligers: ontzettend bedankt voor uw inzet, tijd en aandacht!

Janny Broeckx is de vrijwilliger van het jaar 2022.

Janny Broeckx is de vrijwilliger van het jaar 2022.

Terug naar overzicht