Informatie over Energietoeslag 2023

In 2023 hebben huishoudens met een laag inkomen opnieuw recht op een energietoeslag van €1.300.

Op dit moment werkt het kabinet aan een wet die uitbetaling van de energietoeslag 2023 mogelijk maakt. In onze gemeente kunt u de energietoeslag aanvragen als het kabinet deze wet heeft vastgesteld. Dit is waarschijnlijk na de zomer.

Automatisch toeslag ontvangen

Als u gebruikmaakt van een bijstands- of minimaregeling ontvangt u dit bedrag in de meeste gevallen automatisch op uw rekening. In dat geval sturen wij u een brief.

Zelf toeslag aanvragen

Ontvangt u de toeslag niet automatisch, maar heeft u wel een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm? Dan kunt u de toeslag zelf aanvragen. Zodra bekend is wanneer u de energietoeslag voor 2023 op uw rekening krijgt of kunt aanvragen, leest u dat op onze website www.hilvarenbeek.nl en op de gemeentepagina in de Hilverbode. Daar leest u dan ook meer informatie over hoe het aanvragen precies werkt.

Zorgen over geld? Neem contact op

Heeft u vragen over de energietoeslag? Kunt u de rekeningen op dit moment niet meer betalen? Of heeft u zorgen over geld of financiën? Neem contact op met ons Klant contact center via (013) 505 8300. We doen ons best om u zo goed mogelijk te helpen.

 

Terug naar overzicht