Hitteprotocol afval in augustus

In de hele maand augustus geldt het hitteprotocol voor het ophalen van afval.

Een vuilnisman loopt achter de vuilniswagen aan

Een vuilnisman loopt achter de vuilniswagen aan.

Door hoge temperaturen wordt het afval al vanaf 06.00 uur opgehaald in onze gemeente in de hele maand augustus. Bent u geen vroege vogel, maar wilt u wel dat uw afval wordt opgehaald? Dan is het handig om uw GFT, rest- of PMD-afval (Plastic, Metaal en Drankkarton) dan op de avond voordat het afval wordt opgehaald al aan de weg te zetten. Door de afvalzakken aan elkaar te binden, voorkomt u dat deze wegwaaien.

Toch vergeten?

Bent u toch vergeten uw afval op tijd aan te bieden? Dan kunt u wachten tot het volgende ophaalmoment. Het is mogelijk het restafval naar de milieustraat brengen, tegen betaling. Dit geldt ook voor het GFT-afval als het zuiver tuinafval betreft zoals bladafval, takken en gras. Wanneer u ervoor kiest om uw afval naar de milieustraat te brengen, houdt er dan rekening mee dat u zelf uw GFT- en/of restafvalcontainer moet legen. PMD-afval kunt u gratis inleveren bij de milieustraat. De milieustraat (Bukkumweg 28, Hilvarenbeek) is open op woensdag tussen 13.00 en 16.00 uur en zaterdag tussen 09.00 en 16.00 uur.

Mijn AfvalWijzer

Op www.mijnafvalwijzer.nl en op de app AfvalWijzer kunt u nakijken wanneer welke afvalsoort wordt opgehaald. U kunt de app downloaden via de App Store of Google Play. Vul uw postcode en huisnummer in en u krijgt een overzicht op welke dag welk afval wordt opgehaald. Erg handig!

 

Terug naar overzicht