Hilvarenbeek onderdeel van ruiterroutenetwerk de Kempen

Hilvarenbeek is aangesloten bij het ruiternetwerk de Kempen.

Bekijk de video over het ruiterroutenetwerk in onze gemeente.

Afgelopen zaterdag 18 juni is in Eersel een groot knooppuntennetwerk voor ruiters en menners in De Kempen geopend. Hilvarenbeek is aangesloten bij het gezamenlijke platform www.paardrijdenindekempen.nl. Door het uitgebreide ruiter- en mennetwerk en de gezamenlijke marketing en communicatie wordt de Kempen als hippische regio op de kaart gezet.

Het zaterdag geopende knooppuntennetwerk in Bergeijk, Eersel en Waalre is één van de resultaten van het project paardrijdenindekempen. Dat is tot stand  gekomen dankzij onder andere een Europese Leader subsidie. Hoewel Hilvarenbeek geen onderdeel was van dit gesubsidieerde project, sluit Hilvarenbeek, waar in 2021 ook een ruiter- en mennetwerk geopend is, aan bij de marketingactiviteiten.

Themaroutes in de regio

Op het platform www.paardrijdenindekempen.nl vindt de liefhebber themaroutes in De Kempen en meer dan vijftig aangesloten bedrijven die een link hebben met de routes. Alle routekaarten zijn gratis beschikbaar bij de ondernemers, zo ook bij Hilvarenbeek Infopunt en het routebureau van Visit Brabant. Op de kaarten staan naast de routes ook locaties waar ruiters en menners terecht kunnen voor een overnachting, hapje, drankje of andere faciliteiten.

Route in Hilvarenbeek

Hilvarenbeek heeft een eigen subpagina op www.paardrijdenindekempen.nl. Hierop leest u alles over het in oktober 2021 geopende ruiterroutenetwerk in onze gemeente en nabijgelegen bedrijven. Het is een ruiternetwerk van ruim 80 kilometer dat aansluit op al bestaande netwerken in Noord-Brabant en België. De gemeente en Visit Brabant Routebureau zorgen voor de kwaliteit van de paden.

 

Terug naar overzicht