Gemeentelijke regelingen: financieel steuntje in de rug

Het zou kunnen dat u zomaar geld laat liggen waar u recht op heeft.

Tegemoetkomingen zijn er namelijk niet alleen voor mensen die een bijstandsuitkering ontvangen. Op berekenuwrechtplus.nl kunt u gemakkelijk nagaan of u recht heeft op landelijke tegemoetkomingen of regelingen van onze gemeente. Als u recht heeft op tegemoetkomingen dan kunt u ook meteen uw aanvragen indienen.

Om te berekenen op welke regeling u recht heeft, heeft u gegevens over uw inkomen, banksaldo, zorgverzekering en huur nodig. Door de vragenlijst op de website te doorlopen, weet u binnen tien minuten op welke toeslagen en subsidies u recht heeft. √Čn wat deze u opleveren aan inkomsten. Denk bijvoorbeeld aan huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag en heffingskortingen. Als u recht heeft op bepaalde regelingen, dan kunt u deze direct aanvragen. Uw aanvraag komt dan binnen bij de organisatie die daar over gaat. Wij ontvangen dan uw aanvraag over gemeentelijke regelingen. Deze beoordelen wij en dan nemen wij contact met u op.

Deze regelingen zijn er

De gemeente heeft vijf regelingen voor inwoners met een laag inkomen:

  • Bijzondere bijstand,
  • Bijdrageregeling sociale activiteiten,
  • Collectieve ziektekostenverzekering,
  • Individuele inkomenstoeslag
  • Kwijtschelding gemeentelijke belastingen.

Daarnaast bieden we ook informatie of hulp bij schulden. Door financieel te helpen, willen we onze inwoners de gelegenheid geven om meer mee te doen aan de samenleving.

Twijfel? Neem contact met ons op

Kent u iemand die wellicht in aanmerking komt voor tegemoetkomingen? Wijs hem of haar dan op www.berekenuwrechtplus.nl. Of laat diegene contact opnemen met onze medewerkers van Team Werk en inkomen via (013) 505 83 00. Alle informatie over de gemeentelijke regelingen kunt u nalezen op www.hilvarenbeek.nl/werk-en-inkomen 

Terug naar overzicht