Gast van de Raad tijdens een raadsvergadering

Als Gast van de Raad krijgt u uitleg over het besluitvormingsproces.

De Raadzaal van het gemeentehuis.

Altijd al eens een raadsvergadering willen bijwonen? En uitleg krijgen over het debat in de raad? Meldt u zich dan aan als Gast van de Raad en ontdek hoe het is om het besluitvormingsproces van dichtbij mee te maken.

Maak kennis met de lokale politiek

De gemeenteraad bespreekt allerlei onderwerpen die u als inwoner van Hilvarenbeek direct aangaat. Dat kan bijvoorbeeld gaan over de herinrichting van uw wijk, over een nieuwe sporthal of over minimabeleid. De gemeenteraad vindt het belangrijk om goed contact te hebben met onze inwoners en dat zij de weg naar de raad weten te vinden.

Gast van de Raad: een unieke kans

Maak eens mee hoe een raads- of commissievergadering in zijn werk gaat en meld u aan als Gast van de Raad! U wordt gedurende de hele vergadercyclus begeleid door twee raadsleden én u krijgt de kans om het besluitvormingsproces van dichtbij mee te maken. De raadsleden die u ontvangen en begeleiden, geven uitleg over het debat in de raad, de politieke partijen en het spel tussen college en gemeenteraad.

Hoe meld ik me aan?

Wilt u een keer Gast van de Raad zijn? Neem contact op met de afdeling griffie van de gemeente Hilvarenbeek. Dat kan via griffie@hilvarenbeek.nl of telefonisch via (013) 505 83 00. Via www.hilvarenbeek.nl/ris kunt u de planning van de raadsvergaderingen in onze gemeente bekijken. 

Terug naar overzicht