Doe zaterdag 25 mei mee met de actie: ‘Tegel eruit, plant erin’!

Kom zaterdag 25 mei een tegel of twee klinkers inleveren bij Molen de Doornboom en krijg een gratis klimplant en compost!

Vogels en insecten hebben het zwaar in bebouwd gebied. De versteende omgeving biedt weinig voedsel, schuil- en nestmogelijkheden. Om de biodiversiteit te bevorderen werkt de gemeente Hilvarenbeek al een aantal jaren aan de vergroening van het dorp. Bij de actie ‘Tegel eruit, plant erin’ kun jij als bewoner letterlijk een ‘steentje bijdragen’. Al eerder was deze actie een groot succes. Genoeg reden om het dit jaar weer te herhalen.

Naast dat het goed is voor de vogels en insecten, werkt minder tegels en meer beplanting ook verkoelend en leidt het tot minder wateroverlast. Doordat het water beter de grond inzakt, wordt het riool minder belast en is de kans op wateroverlast na hevige regenbuien kleiner.

Dit jaar staat de actie in het teken van klimplanten. Klimplanten kunnen op allerlei plekken groeien. Tegen een schutting of muur, maar met de juiste klimhulpen zoals een obelisk of pergola, kun je ze ook prima op een andere plek in de tuin laten groeien. Zelfs een boom kan een uitstekende ondergrond zijn.

Maak je tuin groener

Op zaterdag 25 mei ontvangen inwoners 1 klimplant en compost bij inlevering van een tuintegel of twee klinkers. Je kunt kiezen uit winterjasmijn, kamperfoelie, clematis of klimhortensia. De planten zijn biologisch gekweekt en vormen een uitstekende toevoeging voor de insecten in uw tuin. Maar ze zorgen ook voor een kleurrijke (gevel)tuin. Een win-winsituatie dus!

Doe mee!

Kom op zaterdag 25 mei naar de Molen de Doornboom met je tegels en klinkers en ruil deze in voor een klimplant en compost! Neem voor het vervoeren van de compost zelf een stevige zak of een emmer mee. Van 9:00 tot 13:00 uur ben je welkom op Doelenstraat 53. Wel geldt: op = op.

Wij werken samen met Orbis aan een klimaatbestendige gemeente. Kijk voor meer informatie op www.hilvarenbeek.nl/klimaatmakers.

Terug naar overzicht