Post van de overheid digitaal ontvangen

Wist u dat u veel post van de overheid in één online brievenbus kunt krijgen?

U kunt post van de overheid ook digitaal ontvangen.

U kunt post van de overheid ook digitaal ontvangen.

Eind februari ontvangt u het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen. Wist u dat u veel post van de overheid ook in één online brievenbus kunt krijgen? Dat kan door gebruik te maken van de Berichtenbox van MijnOverheid.

De Berichtenbox van MijnOverheid is uw persoonlijke brievenbus waarin u digitale post van de overheid ontvangt. Hierin ontvangt u post van bijvoorbeeld de Belastingdienst, het RDW, UWV, SVB en het Kadaster. Ook de gemeente Hilvarenbeek is aangesloten. U kiest zelf van welke organisaties u post via de Berichtenbox wilt ontvangen. Zodra er een bericht voor u in de Berichtenbox staat, krijgt u een e-mail. U kunt MijnOverheid ook gebruiken om een vergunningaanvraag te volgen.

Aanmelden

Om gebruik te maken van MijnOverheid moet u uw account activeren. Dat doet u met DigiD. Op de website mijn.overheid.nl staat hoe u dit doet. Ook staat er op die website een handige instructievideo. Nadat uw account actief is, logt u voortaan in met uw DigiD.

App Berichtenbox

Wilt u post van de overheid meteen op uw smartphone of tablet lezen? Via de App Store of Google Playstore downloadt u de Berichtenbox App. U logt één keer in met uw DigiD en daarna voortaan met een zelfbedachte pincode. Zodra u post heeft, krijgt u een melding.

Geen papieren post meer

Nadat u uw account op MijnOverheid heeft geactiveerd, krijgt u het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen niet meer per post thuisgestuurd. Vanaf dat moment ontvangt u uw post alleen nog in de Berichtenbox van MijnOverheid.

Meer informatie

Meer weten over Mijn Overheid of uw account activeren? Kijk op www.mijn.overheid.nl

Terug naar overzicht