Burgemeester Weys sluit woning aan de Kruisberg in Diessen

De burgemeester van Hilvarenbeek heeft besloten een woning aan de Kruisberg in Diessen te sluiten na de vondst van een hennepkwekerij.

Een poster die aangeeft dat een pand is gesloten door de vondst van drugs.

Woning voor drie maanden gesloten

Medewerkers van de gemeente Hilvarenbeek en de politie hebben begin april 2022 een hennepkwekerij ontdekt in een woning op een adres aan de Kruisberg in Diessen.

De hennepkwekerij werd ontdekt naar aanleiding van een Meld Misdaad Anoniem (MMA) melding. In de woning was een aantal ruimten ingericht voor het kweken van hennep. Er is daar een hoeveelheid oogstrijpe hennepplanten en verpakt wiet gevonden. Het houden van een hennepkwekerij is in strijd met de Opiumwet. Gezien deze omvang van de vondst heeft de burgemeester de woning gesloten voor een duur van drie maanden.

Aanpak tegen hennep

De politie en de gemeente geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen/stekkerijen. Deze veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er vaak een link tussen de kwekerijen en de georganiseerde misdaad. U kunt de aanwezigheid van hennep herkennen aan:

  • de aanwezigheid van hennepgeur
  • onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting
  • een constant zoemend of ronkend geluid
  • beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan

Heeft u tips over de aanwezigheid van hennep? Dan kunt u dit doorgeven aan de politie door te bellen met 0900-8844. U kunt ook een melding doen bij Meld Misdaad Anoniem door te bellen naar 0800-7000.

Terug naar overzicht